Connect with us

Victorie importantă în instanță: Șes Bahlui este pe teritoriul administrativ al Iașului

Utile

Victorie importantă în instanță: Șes Bahlui este pe teritoriul administrativ al Iașului

Zona șesului Bahlui aparține de teritoriul administrativ al municipiului Iași. Acesta este efectul unei sentințe importante pronunțate astăzi de Curtea de Apel. Judecătorii au admis recursul Primăriei Iași în cazul disputei teritoriale cu Miroslava și a decis linia de hotar dintre cele două unități teritorial-admininstrative în favoarea delimitării propuse de municipalitatea ieșeană.

Anul trecut, în primăvară, Tribunalul Iași se pronunțase în favoarea Miroslavei.

Admite recursul declarat de Municipiul Iași împotriva sentinței civile nr. 462/2019 pronunțată de Tribunalul Iași, sentință pe care o casează. Admite acțiunea formulată de Prefectul Județului Iași. Stabilește hotarul dintre Municipiul Iași și Comuna Miroslava conform procesului verbal 119/23.09.2010. Definitivă”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni de la Curtea de Apel.

Zona de șes care se află în dispută teritorială

Disputa teritorială datează de aproape 15 ani și a avut o miză importantă, fiind vorba despre o suprafață totală de 600 ha. Cea mai mare parte a acestui teren se află în proprietate privată, dar există și suprafețe pentru care a fost, practic, confirmat dreptul de proprietate al municipiului Iași.  

Apix.ro a scris anul trecut despre acest caz, mai multe puteți citi AICI.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

To Top