Connect with us

Bugetul Iașului în 2020: 1,35 miliarde lei/Câți bani merg la investiții

Utile

Bugetul Iașului în 2020: 1,35 miliarde lei/Câți bani merg la investiții

Primăria Iași a publicat proiectul de buget pe anul în curs. Municipalitatea nu a dat publicității încă și o listă de investiții, bugetul fiind prezentat într-o formă sintetică. Astfel, bugetul general ajunge la 1,35 miliarde lei. Această sumă este formată din valoarea bugetului local (1,09 miliarde lei) și bugetul centralizat al instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii (361,2 milioane lei). Cumulat, cele două bugete ajung la peste 1,35 miliarde lei, dar o sumă de 105 milioane lei se scade întrucât reprezintă transferuri între bugete.

În total, investițiile se ridică la aproape 600 milioane lei: 534 milioane lei din bugetul local, iar alte 61 milioane lei din bugetul centralizat al instituțiilor din subordine.

Principala sursă de finanțare a investițiilor constă în fondurile europene, sumele prognozate a fi primite de la UE fiind de 310 milioane lei: Primăria are în derulare mai multe proiecte europene, iar anul acesta ar urma să vină caimacul – licitațiile sunt adjudecate, lucrările sunt în desfășurare. Cele mai importante proiecte sectorul transporturilor. În acest domeniu, sumele primite de la UE ar urma să aibă o valoare de 251 milioane lei. Dintre cele mai importante proiecte, amintim cele pentru reabilitarea căilor de rulare pentru tramvaie.

Mai jos, puteți consulta proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului pe anul 2020 sau, alternativ, puteți descărca documentul.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top