Connect with us

Evaluare oficială la un teren de lângă Aeroport: 31 euro/mp

Teren din zona Moara de Vânt

Utile

Evaluare oficială la un teren de lângă Aeroport: 31 euro/mp

Consiliul Județean (CJ) continuă demersul pentru scoaterea la licitație (concesionare) a unui teren de 7.800 mp, lângă Aeroport, pentru construirea unui hangar de mentenanță destinat elicopterelor. În acest sens, plenul CJ urmează ca, pe 22 ianuarie, să aprobe un studiu de oportunitate.

Terenul a fost evaluat la 244.500 euro (31,3 euro/mp), iar obiectivul CJ este de a-l concesiona pe o perioada 25 ani, fiind stabilită o redevență minimă de 9.780 euro/an. În 2016, terenul pentru Spitalul de Urgență, din apropiere, era evaluat la 32 euro/mp, tot în cadrul unui raport oficial.

Conform proiectului de hotărâre al CJ, raportul de evaluare are data de referință 10 ianuarie 2020 și se bazează pe datele colectate și interpretate în luna ianuarie 2020.

„S-a ținut cont de condițiile pieței din această perioadă și de previziunile pe termen scurt. S-a estimat o valoare de piață valabilă la data întocmirii prezentului raport și încă un interval de timp limitat după această dată, în care condițiile specifice ale pieței nu suferă modificări semnificative, care pot afecta opiniile estimate. Trebuie avut în vedere că în relație cu volatilitatea pieței, valoarea poate fi diferită în timp”, se arată în raportul atașat la proiectul de hotărâre.

În 2016, un raport de evaluare comandat de Primăria Iași a stabilit la 32 euro/mp valoarea terenului din Moara de Vânt pe care ar urma să se construiască Spitalul Regional de Urgență (SRU), amplasament aflat la circa 3 km (în linie dreaptă) de Aeroport.

Această valoare a rămas de referință pentru întreg platoul Moara de Vânt, prețul unui teren variind doar dacă pe un teren scos la vânzare există aprobat și un Plan Urbanistic Zonal. Totuși, față de estimările de acum câțiva ani, prețul unui metru pătrat în Moara de Vânt mai mult a stagnat decât să crească semnificativ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Utile

To Top