Connect with us

VIDEO Noi clădiri vor fi ridicate în ansamblul Episcopiei Romano-Catolice din centrul Iașului

episcopie

Proiecte publice

VIDEO Noi clădiri vor fi ridicate în ansamblul Episcopiei Romano-Catolice din centrul Iașului

Episcopia Romano-Catolică are în plan ridicarea mai multor construcții în ansamblul episcopal de pe pietonalul Ștefan cel Mare. Conform unui proiect consultat de APIX.ro, Episcopia vrea să amenajeze un centru multifuncțional, iar zona construită va crește cu aproape 60%. Proiectul urbanistic va fi dezbătut pe 19 aprilie la sediul Primăriei.

Din informațiile APIX.ro, Episcopia Romano-Catolică Iași vrea să reglementeze construirea pe întregul teren cu o suprafață totală de aproape 18.000 mp. Deocamdată, planul urbanistic cuprinde mai multe variante de mobilare: cert este că noile imobile sunt prevăzute la str. Colonel Langa și în zona liberă de construcții spre Trecătoarea Trei Ierarhi.

episcopia romana catolica iasi
Una dintre variantele de mobilare: clădirile noi (crem) și imobilele care vor intra în reabilitare (alb cu gri), respectiv construcțiile din zona str. Colonel Langa – „Asupra construcțiilor existente nu se va interveni semnificativ”, se precizează în PUZ.

Mai jos, puteți urmări un clip video cu peste 40 de imagini care arată modul în care se va schimba ansamblul (perspective aeriene și la nivel). Clipul a fost prelucrat de APIX.ro pe baza imaginilor care au fost incluse în proiectul urbanistic.

Funcțiunile permise sunt: lăcaș de cult, casă parohială, diverse spații (comerciale sau pentru întruniri, ședințe, conferințe, recepții, expoziții etc.), birouri și spații administrative, servicii, locuri de cazare (cu restaurant, loisie și o cafenerea), librăbrie, bibliotecă, muzeu, activități medicale și parcare subterană.

episcopia romana catolica iasi
O schiță care arată zona de intervenție în cadrul ansamblului

„Funcțiunile propuse oferă oportunitatea de a crea un centru multifuncțional care să servească atât nevoile comunității religioase, cât și pe cele ale comunității mai largi, urbanistice și culturale. Construcțiile propuse nu afectează prin regimul lor de înălțime perspectivele asupra monumentelor din zonă, acestea integrându-se în cadrul construit existent”, susțin arhitecții care au elaborat proiectul urbanistic.

În prezent, construcțiile din ansamblu ocupă o suprafață de 4.500 mp. În urma derulării proiectului propus, clădirile din complex vor ocupa 7.100 mp. „Se va crea un cadru urbanistic unitar, cu arhitectură specifică, mulată pe teren, bine racordat la zonele învecinate care va crește activitatea și interesul zonei, înlocuindu-se imaginea actuală de imagine degradată”, se precizează în documentația analizată de APIX.ro.

episcopia romano-catolica
Randare inclusă în proiectul de PUZ – în această imagine, clădirea nouă la str. Colonel Langa are un regim cu trei niveluri, dar, în PUZ, apar randări cu același imobil la un regim mai mic (2 niveluri)
episcopia romana catolica iasi
Clădirea nouă de la str. Colonel Langa, în varianta cu 2 niveluri

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top