Connect with us

VIDEO Risc major de accidente în Rediu: pietonii circulă pe stradă pentru că nu există trotuare

Mișcări civice

VIDEO Risc major de accidente în Rediu: pietonii circulă pe stradă pentru că nu există trotuare

Primăria Rediu a eșuat în a-și îndeplini unul dintre serviciile primordiale pentru locuitorii comunei limitrofe Iașului: siguranță. După doi ani de la momentul în care a fost ales un nou primar (Ciprian Grosu, USR), șoseaua care leagă comuna de Iași nu are, în continuare, trotuare.

Iar acest lucru se-ntâmplă în condițiile în care chiar pe această șosea există mai multe grădinițe, spații comerciale, locuințe, blocuri și alte spații frecventate de locuitori. Pietonii trebuie să facă slalom printre mașini, iar riscul de accident rutier este unul major.

În februarie 2021, cititori APIX.ro ne-au semnalat problema lipsei de trotuare. La acea vreme, primarul Ciprian Grosu flutura public o adresă prin care Direcția de drumuri urma să repara drumul. În doi ani, nu s-a făcut un metru de trotuar. În tot acest timp, pietonii, inclusiv copiii care frecventează grădinițele din zonă, sunt puși în pericol de neputința și indolența Primăriei Rediu.

Recent, a fost deschisă și o rută dinspre spre Rediu cu CTP. La câteva secunde după realizarea acestei poze, autobuzul a trecut la o foarte mică distanță de fotograf. Efectiv, fotograful nu a avut spațiu pentru a fi la o distanță în siguranță față de vehicul. În zonă, la mai puțin de un kilometru faă de Iași, există spațiu pentru realizarea de trotuare, dar Primăria nu a făcut nimic. Mai mult, nu face nimic nici în ceea ce privește mașinile parcate – chiar dacă nu sunt amenajate trotuare, măcar pietonii ar putea circula fără să le fie teamă că autobuzul va da peste ei.
Primăria are spații să amenajeze trotuare, dar nu o face: îi lasă pe pietoni să circule pe stradă sau, alternativ, să meargă prin noroaie

În schimb, primarul Grosu se ceartă pe Facebook cu consilierii de opoziție, după ce taxele și impozitele locale au crescut semnificativ întrucât Consiliul Local nu a fost în stare să adopte o hotărâre în cursul anului trecut. Cu alte cuvinte, locuitorii din Rediu vor plăti anul acesta mai mulți bani pentru lipsa trotuarelor de pe strada care face legătura cu Iașul.

O imagine obișnuiă în Rediu: stradă devine cu un singur sens, iar fiecare mașină sau pieton este pe cont propriu
În zonele unde ar putea fi amenajate trotuare, sunt parcate mașini cât vezi cu ochii. Zona devine de în ce mai aglomerată: au fost construite foarte multe blocuri, traficul auto a crescut semnificativ în ultimii ani, dar Primăria Rediu are alte probleme pe cap decât siguranță pietonilor

La fel ca în alte cazuri, probabil Primăria Rediu va interveni atunci când va fi deja prea târziu.

Articole din categoria Mișcări civice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top