Connect with us

Zeci de vile vor fi construite în Copou: proiectul este în dezbatere

Investiții private

Zeci de vile vor fi construite în Copou: proiectul este în dezbatere

Mai multe persoane fizice au inițiat un proiect de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea a circa 40 de locuințe individuale (unifamiliale, duplexuri, înșiruite) și colective mici – propunerea va face obiectul unei consultări publice pe 15 mai, la sediul Primăriei.

Conform documentației urbanistice consultate de APIX.ro, inițiatorii au la dispoziție o suprafață totală de 3,6 hectare, iar terenul se află în extravilanul municipiului Iași, la limita cu Aroneanu. Odată cu trecerea în intravilan, beneficiarii vor putea construi imobilele propuse.

Plan de situație a terenului

„Se avansează prin PUZ o propunere de lotizare în concordanță cu mobilarea urbană propusă, însă orice altă soluție de parcelare este posibilă în condițiile respectării reglementărilor referitoare la indicatorii urbanistici”, se precizează în proiect. În prezent, așa cum se arată și în PUZ, accesul către amplasament nu respectă normele – investitorii trebuie să dezvolte un drum de acces și să se asigure legătura cu infrastructura publică existentă.

Una dintre propunerile de mobiliare urbană cuprinse în proiect

Regimul maxim de înălțime al construcțiilor propuse este mic: subsol/demisol, parter, 2 etaje și mansardă (sau etaj 3 retras). Spațiile verzi vor ocupa 30% din totalul suprafeței terenului, în condițiile în care, în 2018, a fost aprobată o hotărâre de Consiliul Local Iași care prevede acest procent minim de amenajare în cazul tuturor terenurilor care se află în extravilan și sunt introduse în intravilan astfel încât să poată găzdui construcții.

Amplasarea terenului în raport cu Lacul Aroneanu (dreapta jos)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top