Connect with us

Bloc de locuințe pe terenul unde a fost Casa Negruzzi

Investiții private

Bloc de locuințe pe terenul unde a fost Casa Negruzzi

Omul de afaceri Vasile Pușcașu, prin intermediul firmei Motel Bucium SRL, vrea să construiască un bloc de locuințe pe un teren de aproape 2.000 mp, din centrul Iașului, amplasament pe care, până acum 5-6 ani, se află Casa Negruzzi – la acea vreme a fost și un scandal public pe această temă: afaceristul a susținut că imobilul s-a autodemolat, în timp ce presa a prezentat dovezi că a fost o acțiune de demolare.

Regimul de înălțime propus pentru blocul de locuințe este cu două niveluri în subsol, parter, 4 etaje și un al cincilea nivel retras. Conform proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care va fi dezbătut pe 15 mai la Primărie, intenția Motel Bucium este de a amenaja o „clădire de locuințe colective spații comerciale și parcări aferente”.

Randare a proiectului – terenul pe care vrea să construiască se află pe str. Costache Negruzzi, în apropierea intersecției cu str. Gându

„Zona studiată este propusă spre a primi o funcțiune compatibilă în contextul dezvoltării zonei cu funcțiuni mixte, relevând o structură funcțională complexă și echilibrată. Destinația imobilului propus este mixtă: locuințe, spații comerciale, birouri și servicii, parcaj subteran”, se susține în planul urbanistic zonal (PUZ) aferent proiectului.

Vasile Pușcașu deține Motelul Bucium și Hotelul Traian. La alegerile din iunie, Pușcașu va candida pentru un post de consilier local.

Planșa urbanistică

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top