Proiecte publice
A fost stabilit câștigătorul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași: o asociere de firme românești
UPDATE (21.12.2024, ora 11.30). Între timp, agenția care gestionează SRU Iași a confirmat adjudecarea licitației de către asocierea condusă de firma Bog’Art. Aceeași societate, într-o asociere similară, a câștigat și contractul pentru construirea SRU Craiova. În cazul Iașului, oferta asocierii este de 1,78 miliarde lei, așa cum APIX.ro a relatat inițial.
„Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații de 10 zile și respectiv după soluționarea acestora, dacă va fi cazul. La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Iași va avea o suprafață construită totală de 202.689 mp, structurat pe 9 niveluri 2S+P+5E+6Eth, desfășurat pe o suprafață de teren de 120.000 mp”, a scris Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, pe Facebook.
Știrea inițială:
O asociere de firme românești a câștigat licitația pentru construirea Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași, scrie „Ziarul de Iași”. Potrivit surselor ZDI, licitația a fost adjudecată de asocierea Bog’Art – Construcții Erbașu – Con-A Operations – Concelex – Conest cu o ofertă financiară de aproape 1,8 miliarde lei.
ZDI scris că patru dintre cele șase oferte la licitație au fost declarate neconforme. Din informațiile ZDI, asocierea a intrat „în finală” cu o altă asociere condusă de Dimex 2000, celelalte patru oferte fiind declarate neconforme. Contractul de lucrări va putea fi semnat în cazul în care nu vor exista contestații la procedură.
- Citește și Spitalul Regional de Urgențe Iași: peste 80 de firme sunt implicate în licitația de construire
Potrivit surselor ZDI, asocierea condusă de Bog’Art a înregistrat 96 de puncte, în timp ce asocierea condusă de Dimex 90,59 puncte. Oferta financiară a asocierii câștigătoare a fost de 1,78 miliarde lei (fără TVA). Bog’Art (București) conduce o alianță de 17 firme, iar principalii parteneri sunt Construcții Erbașu și Concelex (ambele din Capitală), Con-A Operations (Sibiu) și Conest (Iași). Principalele firme din asociere au avut, anul trecut, o cifră de afaceri cumulată care a trecut pragul de 3 miliarde lei, conform ZDI.
- Citește și VIDEO Tot ce trebuie să știi despre SRU: randări și imagini detaliate cu viitorul complex
SRU va fi construit în zona Moara de Vânt pe un teren de 12 hectare. În prezent, pe amplasament se desfășoară lucrări pregătitoare (organizare de șantier, excavări, devieri de utilități etc.) în baza unui contract în valoare de 30 milioane lei, lucrările fiind pe punctul de finalizare.
Cheltuielile operaționale se vor ridica la circa 75 milioane euro/an. Principalele secții ale SRU: Centrul pentru cap și gât (99 paturi), Centrul toracic (104 paturi), Centrul abdominal (275 paturi), Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă (75 paturi), Centrul de medicină internă (135 paturi), Centrul pentru mamă și copil (76 paturi). În primul an de funcționare estimarea MS este că vor fi 47.500 de internări continue și peste 100.000 de urgențe.
SRU va fi un complex de clădiri cu un regim de până la 7 etaje, cu 850 de paturi, heliport și spații speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.
SRU va înlocui rolurile și va prelua responsabilitatea pentru toți pacienții acuţi și de urgență ai Spitalului Județean de Urgență „Sf. Spiridon“. SRU IAȘI va prelua și o parte din servicii de la alte spitale: Neurochirurgie, Pneumologie, Parhon, Spitalul de Copii și maternitatea „Elena Doamna”