Connect with us

A fost stabilit proiectantul lucrărilor la Teatrul Luceafărul, dar licitația a fost contestată

teatrul luceafarul iasi

Proiecte publice

A fost stabilit proiectantul lucrărilor la Teatrul Luceafărul, dar licitația a fost contestată

Consiliul Județean (CJ) a stabilit proiectantul lucrărilor de reabilitare a Teatrului „Luceafărul”, dar licitația a fost deja contestată de un alt ofertant – au fost depuse șase oferte. Licitația a fost lansată în octombrie 2023, dar CJ abia pe 15 aprilie a stabilit un câștigător, raport care a fost contestat zilele trecute.

În sesizarea depusă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), firma Quadratum Architecture (București) solicită obligarea CJ să reevalueze oferta depusă de contestatar în ceea ce privește partea tehnică a propunerii. În subsidiar, firma solicită anularea tuturor comunicărilor privind stabilirea câștigătorului.

Potrivit informațiilor APIX.ro, CJ a desemnat câștigătoare firma ieșeană Artehnis SRL. Scorul a fost unul strâns: Artehnis a avut 85,76 puncte, iar Quadratum 83,83 puncte, în condițiile în care firma bucureșteană s-a clasat pe poziția a treia. Acum, Quadratum spune că CJ trebuie să reevalueze oferta pentru că ar fi fost depunctată nejustificat în cazul unui subfactor de evaluare în atribuirea contractului, fiind vorba despre „detalierea calendarului de implementare a activităților specifice contractului”.

Ultimul deviz în ceea ce privește proiectul de reabilitarea a Teatrului „Luceafărul” evalua lucrările la circa 80 milioane lei. Anul trecut, CJ își manifesta intenția să depună proiectul în cadrul unei linii de finanțare PNRR.

Principalele probleme ale clădirii, aflate într-o stare de uzură avansată, constau în termoizolație insuficientă (pereți exteriori, planșee inferioare și superioare), tencuieli desprinse și deteriorate, soclu neizolat termic, numeroase infiltrații, instalații uzate moral și deteriorate, iar tâmplărea existentă nu corespunde cerințelor actuale.

Clădirea Teatrului are un regim de înălțime cu subsol, parter și 4 etaje. Imobilul a fost construit în perioada 1979 – 1986. Construcția are o structură formată din stâlpi de beton armat ce susțin o rețea hexagonală de grinzi.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top