Connect with us

Aeroportul scoate la licitație lucrări „neprevăzute” despre care se știa de câțiva ani

Proiecte publice

Aeroportul scoate la licitație lucrări „neprevăzute” despre care se știa de câțiva ani

Aeroportul Internațional Iași a lansat o licitație pentru realizarea unui zid de sprijin în contextul realizării unei noi legături între pistă și hangarul Aerostar. Cu toate că regia susține că o astfel de lucrare este „neprevăzută”, realitatea arată altceva: despre necesitatea zidului se știa de câțiva ani și, culmea, anterior, chiar șefii aerogării au susținut că nu ar fi necesar.

La momentul realizării unui studiu de fezabilitate, zidul de sprijin nu a făcut obiectul documentației tehnice, în ciuda insistențelor foștilor șefi de la aerogara ieșeană care au susținut necesitatea realizării obiectivului.

Lucrarea generează costuri de 1,7 milioane lei, fără TVA. Realizarea acestui zid de sprijin este mărul discordiei în conflictul dintre șeful aerogării și președintele Consiliului Județean Maricel Popa. Amintim că directorul Aeroportului Cătălin Bulgariu și-a dat demisia săptămâna trecută pentru ca, ulterior, să profite de o chichiță legislativă pentru a reveni asupra deciziei.

„Necesitatea realizării cât mai urgente a zidului de sprijin și a lucrărilor de extraexcavații și umplere cu pământ corespunzător este imperios necesară a fi finalizată într-un termen cât mai scurt. Tot în cadrul realizării acestor lucrări suplimentare trebuie avută în vedere coordonarea lucrărilor cu execuția hangarului de mentenanță aeronave Aerostar, precum și cu cele de la platforma de staționare aeronave”, se arată în caietul de sarcini.

Recent, Aeroportul a încheiat un contract cu Strabag (35 milioane lei) pentru extinderea platformei de îmbarcare/debarcare, realizarea unei noi căi de rulare și diverse alte lucrări (marcaje, balizaj, sistem de iluminat și canalizare). Lucrările făcute de Strabag cuprind și legătura către hangarul Aerostar, unde compania băcăuană va asigura servicii de mentenanță a aeronavelor pentru care are deja încheiate contracte.

Inițial, investiția derulată de Aeroport trebuia să fie gata anul trecut, iar șansele ca aceasta să fie finalizată în timp util – conform angajamentelor asumate în relația cu Aerostar – sunt aproape nule.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top