Connect with us

PMI a semnat contractul UE pentru reabilitarea căii de rulare Iași – Dancu

Proiecte publice

PMI a semnat contractul UE pentru reabilitarea căii de rulare Iași – Dancu

Primarul Mihai Chirica a semnat, astăzi, la București, contractul de finanțare europeană pentru refacerea căii de rulare pe tronsonul Iași – Dancu. Proiectul are o valoare de 104 milioane lei și mai cuprinde achiziția a 4 tramvaie noi (parte din contractul semnat deja cu producătorul turc Bozankaya ce prevede livrarea a 16 tramvaie la Iași).

Citește și Supracontractare pe POR: Iași – Dancu va prinde finanțarea UE

Primăria poate emite și ordinul de începere a lucrărilor: contractul de lucrări a fost semnat cu Conest deja, licitația fiind organizată anul trecut. Lucrările de refacere a căii de rulare au o valoare de circa 45 milioane lei.

Lucrările constau în reabilitarea căii de rulare pe tronsonul cuprins între intersecția str. Vasile Lupu – str. Aurel Vlaicu și până la limita intravilan municipiul Iași pe o distanță de 2.460 metri liniari (cale de rulare dublă). Totodată va mai fi reabilitat podul Ciurchi II, vor fi efectuate lucrări de construire a 8 stații de transport public, trotuarele vor fi refăcute pe o suprafață de 9.350 mp, iar spațiile verzi pe o suprafață de 1.775 mp. Durata de execuție: 28 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

„Realizarea de benzi dedicate transportului public prin introducerea de butoni stradali care asigură separarea fizică a căii de rulare a tramvaiului de traficul autoturismelor pe tronsonul studiat. Excepție fac zonele unde traseul va fi folosit în comun cu traficul autoturismelor din motive operaționale clare (intersecții, gâtuiri punctuale), cazuri în care tramvaiul va avea prioritate, prin măsuri de management al traficului”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației de anul trecut.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top