Connect with us

MMB pregătește un proiect de amploare în zona Catedralei

Lucrările vor avea loc în zona din jurul Ansamblului Mitropolitan

Proiecte publice

MMB pregătește un proiect de amploare în zona Catedralei

Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) a început demersurile pentru aprobarea unor lucrări pe terenurile pe care le deține în centrul Iașului. Proiectul MMB are în vedere o suprafață de peste 45.000 mp din zona Catedralei Mitropolitane.

„Amenajare incintă și zona aferentă Ansamblului Mitropolitan: refacere împrejmuire, piața vestică de pelerinaje, extindere Facultate de Teologie, parcare subterană”, este obiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aflat în procesul de autorizare la nivelul Primăriei. Deocamdată, proiectul a primit undă verde de la Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL).

În această zonă, MMB va executa diverse lucrări, conform proiectului de PUZ

În paralel, MMB a depus și la Comisia de monumente istorice un proiect pentru demolarea unei construcții de pe str. Petru Movilă.

Această construcție urmează să fie demolată

APIX.ro a scris recent despre alocarea de 76,1 milioane lei pe care MMB a primit-o de la Guvern pentru referea fostului Palat Mihail Sturdza (care, de fapt, este actuala clădire unde funcționează Facultatea de Teologie Ortodoxă și nu Castelul de la Miclăușeni cum s-a scris aproape peste tot în presa locală și națională). La proiectul de restaurare a imobilului va participa și MMB cu o finanțare de peste 4 milioane lei.

Fostul Palat Mihail Sturdza

Cum a fost împărțită suprafața de aproape 5 ha unde MMB pregătește diverse lucrări:

  • unitate teritorială de referință 1 (UTR 1): zonă centrală cu clădiri înalte alcătuind fronturi continue și discontinue și conținând în principal funcțiuni specifice unui centru istorice. Suprafața este de 25.463 mp. Înălțime maximă admisă: circa 53 metri.
  • UTR 2: zonă centrală având configurația țesătului urban tradițional formată din clădiri cu puține niveluri (subsol, demisol, parter și 3 etaje), dispuse pe aliniamet și alcătuind un front relativ continuu la stradă. Suprafață: 11.964 mp, înălțime maximă admisă – 16 metri
  • UTR 3: zonă centrală având configurația țesătului urban tradițional formată din clădiri dispuse pe aliniament și alcătuind un front relativ continuu la stradă. Suprafață: 8.323 mp, înălțime maximă admisă – 18 metri.

Vom reveni cu informații despre acest proiect.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top