Connect with us

APTA organizează un marș al bicicliștilor și pietonilor: solicită desființarea „benzilor roșii” de pe trotuare și realizarea unor piste adecvate

pista bicicleta conforma cu normativele

Mișcări civice

APTA organizează un marș al bicicliștilor și pietonilor: solicită desființarea „benzilor roșii” de pe trotuare și realizarea unor piste adecvate

Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ (APTA) Iași va organiza, duminică, 20 noiembrie, un marș al pietonilor și bicicliștilor: manifestația va începe la ora 11.00, iar jumătate de oră mai târziu se va pleca pe traseul Palat – Podu Roș – str. Sfântul Lazar – str. A. Panu – Palatul Culturii.

APTA spune că organizează marșul cu scopul de a cere autorităților „să redea trotuarele pietonilor, să desființeze benzile roșii de pe trotuar și să realizeze piste de biciclete corecte, care să încurajeze acest mod de deplasare eficient și prietenos cu mediul”. În acest sens, a fost inițiată și o petiție online „Vrem trotuare libere și piste reale de biciclete”, care poate fi consultată la ACEST LINK.

„Simpla existență în statistici a pistelor neconforme blochează construirea unei infrastructuri reale pentru circulația bicicletelor. Folosirea bicicletei nu este un moft, nu este o joacă, ci răspunde nevoii de deplasare a unui important segment de locuitori ai Iașului”, se arată în petiție.

Despre actualele piste, APTA spune că nu respectă normativele de construcție: sunt înguste, prost amplasate, de multe ori chiar pe mijlocul trotuarelor, construite din pavele, întrerupte, cu stâlpi pe mijloc și alte obstacole.

„Bicicletele sunt vehicule așa că, trebuie să se deplaseze pe piste corespunzătoare sau pe spațiu marcat corect pe carosabil. Iar actualele piste neconforme întrețin nesiguranța în deplasare și împiedică construirea unei infrastructuri reale pentru circulația bicicletelor”, mai arată APTA.

Mai multe detalii despre campania APTA pot fi citite pe site-ul organizației neguvernamentale.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Mișcări civice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top