Connect with us

Au început din nou să crească tranzacțiile imobiliare: tendința la Iași este inversă față de trendul național

Tranzacții

Au început din nou să crească tranzacțiile imobiliare: tendința la Iași este inversă față de trendul național

Tranzacțiile imobiliare la nivelul județului Iași au cunoscut o creștere în ultimele două luni (septembrie – octombrie) după ce, în primele opt luni, a fost înregistrată o scădere puternică.

Potrivit datelor Autorității naționale de cadastru, analizate și prelucrate de APIX.ro, creșterea este în cazul a trei tipuri de tranzacții dintre cele cinci categorii pe care autoritatea le publică lunar.

Volumul total a însemnat în perioada analizată 4.578 de tranzacții, în creștere cu 11% față de septembrie-octombrie 2022. În schimb, la nivel național, tendința este în continuare de scădere (-2,2%).

Câte tranzacții s-au făcut la Iași în cele două luni pe fiecare categorie în parte:

  • au fost vândute 1.229 de apartamente, cu 11% mai mult față de 2022 – vânzările au crescut în octombrie (26%) în timp ce în septembrie a fost o scădere (-3.6%). De remarcat – la nivel național, vânzările de apartamente cu scăzut cu 0,6% (cumulat pe cele două luni)
  • o creștere mai mare (22%) a fost în cazul vânzărilor de terenuri intravilane fără construcții – au fost tranzacționate 1.879 de proprietăți (față de 1.538 în 2022). La fel ca în cazul apartamentelor, luna octombrie a consemnat o creștere (40%), în timp ce în septembrie diferența a fost făcută de o singură tranzacție (694 față de 693)
  • cealaltă categorie unde a fost o creștere (3%) este cea a vânzărilor de terenuri intravilane pe care sunt ridicate construcții (1.021 față de 990)
  • o scădere a fost în situația terenurilor extravilane neagricole: au fost vândute doar 8 astfel de terenuri (față de 12 în 2022)
  • nu în ultimul rând, o scădere de 8% a fost în cazul vânzărilor de terenuri extravilane agricole: 441 de proprietăți față de 479 în 2022

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Tranzacții

To Top