Connect with us

Au început din nou să crească tranzacțiile imobiliare: tendința la Iași este inversă față de trendul național

Tranzacții

Au început din nou să crească tranzacțiile imobiliare: tendința la Iași este inversă față de trendul național

Tranzacțiile imobiliare la nivelul județului Iași au cunoscut o creștere în ultimele două luni (septembrie – octombrie) după ce, în primele opt luni, a fost înregistrată o scădere puternică.

Potrivit datelor Autorității naționale de cadastru, analizate și prelucrate de APIX.ro, creșterea este în cazul a trei tipuri de tranzacții dintre cele cinci categorii pe care autoritatea le publică lunar.

Volumul total a însemnat în perioada analizată 4.578 de tranzacții, în creștere cu 11% față de septembrie-octombrie 2022. În schimb, la nivel național, tendința este în continuare de scădere (-2,2%).

Câte tranzacții s-au făcut la Iași în cele două luni pe fiecare categorie în parte:

  • au fost vândute 1.229 de apartamente, cu 11% mai mult față de 2022 – vânzările au crescut în octombrie (26%) în timp ce în septembrie a fost o scădere (-3.6%). De remarcat – la nivel național, vânzările de apartamente cu scăzut cu 0,6% (cumulat pe cele două luni)
  • o creștere mai mare (22%) a fost în cazul vânzărilor de terenuri intravilane fără construcții – au fost tranzacționate 1.879 de proprietăți (față de 1.538 în 2022). La fel ca în cazul apartamentelor, luna octombrie a consemnat o creștere (40%), în timp ce în septembrie diferența a fost făcută de o singură tranzacție (694 față de 693)
  • cealaltă categorie unde a fost o creștere (3%) este cea a vânzărilor de terenuri intravilane pe care sunt ridicate construcții (1.021 față de 990)
  • o scădere a fost în situația terenurilor extravilane neagricole: au fost vândute doar 8 astfel de terenuri (față de 12 în 2022)
  • nu în ultimul rând, o scădere de 8% a fost în cazul vânzărilor de terenuri extravilane agricole: 441 de proprietăți față de 479 în 2022

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top