Connect with us

Aviz favorabil pentru un complex de clădiri lângă Teatrul Național

Investiții private

Aviz favorabil pentru un complex de clădiri lângă Teatrul Național

Primăria Iași a eliberat avizul de oportunitate pentru un plan urbanistic zonal (PUZ) care prevede construirea unui ansamblu de clădiri pe str. I.C. Brătianu, în apropiere de Teatrul Național. Terenul are o suprafață de peste 6.600 mp și aparține firmei MCM Construct.

Construire centru cultural (operă teatru), spaţii expoziţionale, spaţii cazare, parcare subterană şi supraterană pe teren proprietate”, este obiectul proiectului de PUZ. Eliberarea avizului de oportunitate este primul pas în procesul de autorizare a unei investiții.

Amplasamentul investiției

Potrivit avizului eliberat de Primărie, clădirile vor ocupa 80% din suprafața terenului, iar coeficientul de utilizare este egal cu 4 – acest lucru înseamnă că investitorul poate amenaja o suprafață desfășurată de peste 26.000 mp. Clădirile vor avea un regim de înălțime cu subsol, parter și 5 etaje, la o înălțime maximă de 30 metri.

Avizul de oportunitate a fost eliberat la șase luni (!) după ce proiectul a fost aprobat Comisia tehnică de urbanism, respectiv într-o ședință care a avut loc în luna ianuarie. În urmă cu câțiva ani, suprafața de 6.626 mp a făcut obiectul unei propuneri de schimb de terenuri cu Primăria Iași, dar propunerea a căzut în plenul Consiliul Local – acest amplasament a fost pe „lista scurtă” de terenuri pentru construirea unui sediu pentru Opera Iași, sediu care, în cele din urmă, va fi construit în Copou.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top