Connect with us

Blocuri cu 20 de etaje pe Smârdan: proiectul a trecut de primul pas în autorizare

Randare a proiectului HiPark

Investiții private

Blocuri cu 20 de etaje pe Smârdan: proiectul a trecut de primul pas în autorizare

Un proiect lansat în urmă cu 7 ani a fost resuscitat și a intrat în procesul de avizare a documentației urbanistice: primul pas a fost îndeplinit deja, prin eliberarea de către Primărie a avizului de oportunitate. La momentul lansării, proiectul se intitula „HiPark”, fiind vorba despre un complex de clădiri pe str. Smârdan (la Ropharma).

Planul urbanistic zonal (PUZ) prevede un regim de înălțime cu două niveluri în subsol, parter, mezanin, 20 de etaje și un etaj tehnic, în condițiile unei înălțimi maxime de 71 de metri. „Construire ansamblu de clădiri cu funcțiuni mixte: birouri, servicii locuințe colective și alte funcțiuni asociate”, este obiectul proiectului de PUZ.

Amplasamentul investiției – terenul are o suprafață de 9.684 mp

Înainte de pandemie, investiția de la HiPark era estimată la 40 milioane euro. Dar, la acel moment, regimul de înălțime era cu 14 etaje, nu cu 20 cât figurează în propunerea actuală. În plus, creșterea din piața construcțiilor cu siguranță va duce și la o majorare a investiției estimate inițial.

Aceasta este planșa urbanistică propusă în 2017 de Ropharma – rămâne de văzut dacă planurile companiei au rămas în același registru sau proiectul va cuprinde modificări față de propunerea inițială de mobilare urbană

APIX.ro a scris încă din anul 2017 despre proiectul Ropharma și a anunțat atunci, în exclusivitate, că intenția companiei era să construiască imobile înalte.

Randare a proiectului HiPark

„Am prezentat beneficiarului Ropharma un proiect personalizat, după discuţiile avute în Iaşi cu companiile multinaţionale care pun accent pe importanţa timpului petrecut la birou al angajatului, cât şi nevoilor vieţii personale ale acestuia. Dorim să lansăm proiectul în primăvara anului 2018 odată cu obţinerea tuturor avizelor şi căutăm între timp să atragem un coinvestitor, de preferat cu rol şi background de dezvoltator imobiliar, pentru a face îmbinarea perfectă dintre situaţia financiară puternică a Ropharma şi «know-how»-ul imobiliar venit de la un partener cu rol de dezvoltator”, declara, la vremea respectivă, coordonatorul de proiect.

Randare a proiectului HiPark

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top