Connect with us

Calea Chișinăului: un complex desfășurat pe 5 ha va fi modernizat

Investiții private

Calea Chișinăului: un complex desfășurat pe 5 ha va fi modernizat

Soții Prisecaru (Tereza și Ioan) și firme pe care aceștia le controlează vor să modernizeze un complex cu funcțiuni economice din zona Calea Chișinăului: proiectul a trecut de toate fazele de avizare și va ajunge, la sfârșitul lunii mai, pe masa consilierilor locali.

Beneficiarii proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) sunt Conex Distribution, Adimet, Agmus și Prisecaru Tereza. În prezent, construcțiile existente au un regim mic de înălțime, iar, prin intermediul PUZ, este propus un regim cu până la 5 etaje.

Amplasamentul investiției este pe Calea Chișinăului 32, în Zona Industrială, înainte de Tehnoton, unde se află acum sediul Conex Distribution

Utilizările admise vizează depozitare, producție, comerț și birouri. Proiectul de PUZ a fost aprobat de către Comisia de urbanism în septembrie 2020. Indicatorii urbanistici vizează un grad de ocupare a terenului de 60%, un coeficient de utilizare egal cu 1 și realizarea de spații verzi pe 20% din suprafața disponibilă. Inițiatorii au în proprietate un teren care are o suprafață de aproape 50.000 mp.

În prezent, construcțiile ocupă o suprafață de 22.000 mp, iar, după modernizare, suprafața ocupată va crește la 28.000 mp. În documentație sunt prevăzute nu mai puțin de 445 de locuri de parcare.

Din planșa urbanistică inclusă din PUZ nu rezultă în mod clar la care construcții este propus un regim de înălțime mai mare față de cel existent

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top