Connect with us

Clădirea de birouri propusă pe N. Iorga poate deveni bloc cu locuințe

Investiții private

Clădirea de birouri propusă pe N. Iorga poate deveni bloc cu locuințe

Proiectul noii clădiri de birouri din zona Nicolae Iorga va intra în dezbaterea Consiliului Local (CL) cu ocazia ședinței ordinare de la sfârșitul lunii mai. În cadrul reuniunii, vor fi dezbătute cele mai multe proiecte de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) din actualul mandat, în general fiind vorba despre construirea de locuințe individuale.

Despre proiectul din Nicolae Iorga, APIX.ro a mai scris în trecut și a semnalat o neconcordanță între prevederile din PUZ și planșa urbanistică: apărea un regim de înălțime diferit, aspect, între timp, corectat. Astfel, clădirea va avea trei niveluri în subteran, parter și 6 etaje. Proprietarul, o persoană fizică, are la dispoziție o suprafață de 1.000 mp.

Chiar dacă proiectul de PUZ prevede în special amenajarea de birouri, printre utilizările admise (cu condiționări) se numără și construirea de locuințe de serviciu sau spații de cazare pentru studenți.

Amplasamentul investiției – clădirea se află la calea ferată, în apropiere de magazinul Lidl

Proiectul de PUZ a primit avizul Comisiei de urbanism încă din primăvara anului 2020. Accesul dinspre bulevard va fi permis doar prin partea de nord a amplasamentului, se precizează în proiectul de PUZ.

Obiectul PUZ vizează construirea de spații comerciale, birouri și vulcanizare. Indicatorii urbanistici propuși prevăd o înălțime a clădirii de maximum 23 metri, un grad de ocupare (POT) a terenului de 50% și un coeficient de utilizare (CUT) egal cu 4 – ceea ce înseamnă că imobilul poate o avea o suprafață construită desfășurată de maximum 4.000 mp (CUT reprezintă raportul dintre această suprafață și parcelă).

În planșa inițială figurau 2 niveluri în subteran – în contracdiție cu restul prevederilor din PUZ. Între timp, planșa a fost corectată, iar acum apar trei niveluri

Printre utilizările admise – cu condiționări – care figurează în PUZ se numără și construirea de locuințe de serviciu sau spații de cazare pentru studențicu condiția ca acestea, prin funcționarea lor, să nu creeze disconfort și riscuri pentru sănătatea locatarilor”. Astfel, la faza de autorizare a lucrărilor, investitorul are cale liberă să propună și amenajarea de apartamente, dacă va dori acest lucru.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top