Connect with us

Când încep lucrările la Parcul din fața Teatrului Național?

Proiecte publice

Când încep lucrările la Parcul din fața Teatrului Național?

Lucrările la parcul din fața Teatrului Național vor începe după data de 15 iunie, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. Conform unui anunț similar de luna trecută, șantierul trebuia deja să fi fost deschis.

În schimb, Buraga spune că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat, iar în aceste zile sunt stabilite detalii de colaborare între Conest (constructorul) și echipa de arheologi care va supraveghea proiectul. În spațiul public au circulat mai multe variante de modernizare, iar cea mai recentă, făcută public de Primărie marți, 17 mai, a fost aprobată de toate instituțiile avizatoare. Mai jos, puteți vedea un video cu modul în care ar urma să arate esplanada.

Lucrările ar urma să fie finalizate cel târziu în iunie 2023 și nu implică amenajarea unei parcări subterane, așa cum era prevăzut în proiectul inițial. În același timp, va fi păstrată vegetația înaltă spre str. I.C. Brătianu și, respectiv, spre sediul Primăriei și hotelul Mitropoliei.

Scurt istoric al proiectului. Studiul de fezabilitate aferent proiectului a fost finalizat în 2009. Inițial, Primăria intenționa să acceseze fonduri europene. În 2014, proiectul a suferit modificări: PMI a renunțat la ideea unei parcări subterane. După realizarea unui nou proiect tehnic, licitația de execuție a fost lansată în noiembrie 2020. Inițial, câștigătoare a fost desemnată firma Grup Construcții Est, dar Conest a atacat în instanță decizia. În cele din urmă, în august 2021, PMI a semnat contractul de execuție cu Conest: valoarea lucrărilor se ridică la 15,4 milioane lei, fără TVA. După acest moment, au fost mai multe discuții în cadrul Comisiei zonale a monumentelor istorice asupra soluției arhitecturale, iar, în primăvara acestui an, s-a ajuns la un acord între părți.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top