Connect with us

Când vor începe lucrările la Spitalul Regional de Urgență: termen oficial

Proiecte publice

Când vor începe lucrările la Spitalul Regional de Urgență: termen oficial

Ministerul Sănătății (MS) estimează că lucrările de construire a ansamblului în care va funcționa Spitalul Regional de Urgență (SRU) la Iași vor demara la sfârșitul anului 2022, potrivit unei adrese oficiale a autorității consultată de APIX.ro.

„Graficul estimat conform contractului de finanțare prevede începerea lucrărilor de construcții la sfârșitul anului 2022. Estimăm că spitalul va fi operațional în anul 2027”, se arată în adresa MS.

Autoritatea centrală a subliniat că fondurile pentru SRU Iași sunt asigurate de la Uniunea Europeană și din credite contractate de către guvern.

„Guvernul a aprobat, în data de 8 octombrie 2020, contractarea unui împrumut de la Banca Europeană de Investiții, în valoare de până la 250 milioane euro pentru susținerea obiectivului de investiții Spitalului Regional de Urgență Iași. La începutul lunii decembrie 2020, împrumutul a fost aprobat de conducerea băncii. Contractul de finanțare este în procedura de semnare”, se precizează în adresa MS.

Din acest punct de vedere, SRU Iași este într-o etapă avansată față de celelalte două unități regionale prevăzute la Craiova și Cluj, în sensul că doar în cazul Iașului a fost deja asigurată cofinanțarea.

În ceea ce privește finanțarea de la UE, aceasta va fi prin intermediul Programului Operațional de Sănătate (POS) unde sunt alocați 700 milioane euro pentru cele trei spitale regionale.

SRU Iași va fi construit în zona Moara de Vânt.  

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top