Connect with us

Casa Modei intră în reparații: a fost emisă o autorizație în regim de urgență

Investiții private

Casa Modei intră în reparații: a fost emisă o autorizație în regim de urgență

Fundația Ecologică Green (FEG), controlată de vicepreședintele PSD Iași Cristian Stanciu, a obținut o autorizație în regim de urgență pentru reparații exterioare la Casa Modei încă de la mijlocul lunii iunie, conform unui raport publicat recent de Primăria iași, consultat de APIX.ro.

„Clădirea Casa Modei prezintă o gravă degradare a tencuielilor fațadelor. În baza expertizei tehnice, clădirea necesită de urgență lucrări de refacere a placajelor și tencuielilor de pe fațade. Autorizația se eliberează în regim de urgență având în vedere concluziile și recomandările expertizei prezentate”, se arată în autorizația 361/2021.

Așa cum APIX.ro a mai scris în trecut, FEG are în proces de avizare mai multe proiecte prin care vrea să reabiliteze și să modernizeze Casa Modei. Cele mai recente informații arătau că aceste proiecte sunt încă la Comisia zonală pentru monumente istorice. În 2019, FEG a obținut mai multe acte urbanistice în relație cu Casa Modei:

  • Intrare în legalitate construire planșeu conform proces verbal nr. 211/24.11.2011, recompartimentări interioare și lucrări de renovare la etajele 1, 3, 5 și 6, scară de acces la terasă existentă (C.U. 2820/2019)
  • Construire scară interioară între parter și etajul 1, montare lift și realizare acces pe fațada posterioară și amenajări interioare și exterioare de la etajele 2 și 7 (C.U. 2823/2019)
  • Compartimentări interioare nestructurale la spații existente (C.U. 2824/2019)

FEG a intrat în proprietatea imobilului de pe bld. Ștefan cel Mare acum mai bine de 8 ani pentru câteva sute de mii de euro. FEG deține foarte multe proprietăți în oraș: monumente istorice, hoteluri, cămine, spitale. În plus, în perioada mandatului fostului primar Gheorghe Nichita, grație conexiunilor politice, FEG a primit de la Primărie o serie de clădiri în zone precum Păcurari și centrul Iașului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top