Connect with us

„Casa verde fotovoltaice”: bugetul pentru Iași celelalte județe din zona nord-est, epuizat în câteva minute

Local

„Casa verde fotovoltaice”: bugetul pentru Iași celelalte județe din zona nord-est, epuizat în câteva minute

Înscrierile pentru Regiunea Nord-Est, în Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, s-au încheiat în primele cinci minute de la deschiderea sesiunii de finanţare, a anunţat, luni, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit AFM, bugetul a fost rezervat integral după ce s-au înscris 13.974 de persoane care vor accesa o finanțare totală de 279,5 milioane lei, respectiv 20.000 lei/proiect. Suma reprezintă 90% din valoarea cheltuielilor, diferenţa fiind suportată din propriul buzunar de către beneficiar.

Programul AFM care finanţează cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu o putere minimă instalată de 3kW – pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional.

Prin intermediul programului AFM, beneficiarii primesc sprijin financiar pentru a deveni prosumator: programul oferă finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară acoperirii nevoii de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top