Connect with us

„Casa verde fotovoltaice”: bugetul pentru Iași celelalte județe din zona nord-est, epuizat în câteva minute

Local

„Casa verde fotovoltaice”: bugetul pentru Iași celelalte județe din zona nord-est, epuizat în câteva minute

Înscrierile pentru Regiunea Nord-Est, în Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, s-au încheiat în primele cinci minute de la deschiderea sesiunii de finanţare, a anunţat, luni, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit AFM, bugetul a fost rezervat integral după ce s-au înscris 13.974 de persoane care vor accesa o finanțare totală de 279,5 milioane lei, respectiv 20.000 lei/proiect. Suma reprezintă 90% din valoarea cheltuielilor, diferenţa fiind suportată din propriul buzunar de către beneficiar.

Programul AFM care finanţează cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu o putere minimă instalată de 3kW – pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional.

Prin intermediul programului AFM, beneficiarii primesc sprijin financiar pentru a deveni prosumator: programul oferă finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară acoperirii nevoii de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top