Connect with us

Instanța a dat de pământ cu planul de transport propus de Consiliul Județean Iași

Local

Instanța a dat de pământ cu planul de transport propus de Consiliul Județean Iași

Tribunalul Iași a decis anularea hotărârii Consiliului Județean Iași prin intermediul căreia a fost aprobat planul de transport: hotărârea a fost contestată de aproape 20 de transportatori. Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

„Dispune anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Iasi nr. 259 din 27.07.2022 privind aprobarea Programului de transport public judeţean pe grupe de trasee, valabil în perioada 01.01.2023-31.12.2028”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Planul de transport propus de CJ a fost contestat de numeroși transportatori, respectiv: Intertranscom, Ami Turing, Sami Trans, Elas Trans, Auto Confort, Trip, Fila Company, Transtin, Vio Trans Serv, Marius Universal, Intersaam, Catalin Trans, Rottmarg, Farmacom Impex, Irina Trans, Geo Tur, Voion Trans şi Dof Turing.

În context, amintim că licitația lansată la finalul lunii octombrie 2022 de către CJ, privind delegarea serviciilor de transport pe traseele alese de autoritatea județeană, este suspendată.

„Stabilirea celor 11 grupe de trasee (cu 92 de rute, n.a.) a fost realizată pe considerente de organizare a operării serviciului public, având în vedere atât configurația rutieră, cât și faptul că un sistem de transport persoane trebuie să fie eficient, integrat, durabil și sigur, astfel încât să promoveze dezvoltarea economică și teritorială, să asigure o calitate a vieții ridicată și să deservească toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Iași”, a susținut CJ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top