Connect with us

Castelul Miclăușeni: lucrări în regim de urgență pentru unele reparații/Începe și proiectul de la cinema Tineretului

Repere istorice

Castelul Miclăușeni: lucrări în regim de urgență pentru unele reparații/Începe și proiectul de la cinema Tineretului

Castelul Sturdza-Miclăușeni va intra în reparații: Mănăstirea Miclăușeni a solicitat intervenții cu caracter de urgență pentru refacerea unor părți deteriorate ale obiectivului monument istoric.

Lucrări de intervenție cu caracter de urgență pentru îndepărtarea umidității la imobilul Castelul Sturdza, Miclăușeni, comuna Butea, faza proiect tehnic și documentația de execuție”, este obiectul unei solicitări făcute de către lăcașul de cult la Comisia zonală de monumente istorice, cerere care va fi analizată săptămâna viitoare de către for în vederea emiterii avizului.

Castelul Sturdza de la Miclăușeni, cunoscut și sub denumirea de Palatul Sturdza, este un castel în stil neogotic construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturza și soția sa Maria, în satul Miclăușeni, la o distanță de 65 km de municipiul Iași. Proprietarul imobilului este Mitropolia Moldovei și Bucovinei, iar monumentul istoric face parte din ansamblul Mănăstirii Miclăușeni, care mai cuprinde Biserica “Sf. Voievozi”, “Buna Vestire” (datând din 1787) și un parc (datând din secolul al XIX-lea).

Un alt proiect care va fi discutat în aceeași ședință a Comisiei aparține Primăriei Iași, prin Ateneul Național și face referire la fostul cinematograf Tineretului.

Reabilitare arhitecturală, refacere și modernizare – cinematograful Tineretului – faza documentației de autorizare a lucrărilor de intervenție”, este obiectul solicitării făcute de către Ateneu.

Vara trecută, autoritățile locale au prezentat un proiect de refacere a clădirii după planurile vechi (Coloseul Bragadiru). Clădirea cinematografului a intrat în proprietatea Primăriei acum câțiva ani la capătul unui proces în urma căruia și alte fost cinematografe au intrat în domeniul public (Victoria, Republica și Dacia).

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Repere istorice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top