Connect with us

Cât costă reglementarea urbanistică a 3.500 hectare pe care se află 12 monumente istorice

orasul harlau vedere aeriana
Sursă foto: Primăria Hârlău

Local

Cât costă reglementarea urbanistică a 3.500 hectare pe care se află 12 monumente istorice

Orașul Hârlău va avea un nou Plan Urbanistic General (PUG): primăria a lansat o licitație în acest sens, iar valoarea contractului a fost estimată la 650.000 lei. Firmele interesate pot depune oferte până pe 14 aprilie. Recent, și Pașcaniul a lansat o licitație similară.

Hârlăul are o suprafață totală de 3.511 hectare, doar 525 ha fiind în intravilan. PUG-ul va fi întocmit ținând cont și de cele 12 monumente istorice care se află pe raza orașului. Cea mai mare parte a teritoriului Hârlăului este suprafață agricolă (2.862 ha – arabil, livezi, vii, pășuni). Conform recesământului din 2022, Hârlăul are o populație de circa 10.000 de persoane.

  • În ceea ce privește municipiul Iași, actualul PUG a fost aprobat în anul 1998. În urmă cu 10 ani a fost întocmit un nou PUG dar documentul strategic nu a fost niciodată aprobat. Între timp, Primăria Iași a schimbat strategia și face un PUG „pe bucăți” prin realizarea mai multor planuri urbanistice zonale, documentele fiind în curs de finalizare

„Realizarea unei concepții unitare și coerente de dezvoltare teritorială a localității (stabilirea limitelor teritoriului intravilan și reglementarea din punct de vedere urbanistic a acestui teritoriu, definirea limitelor și posibilităților de dezvoltare în viitor a întregului teritoriu) în context județean, regional, național și european, în acord cu potențialul teritorial”, se arată în documentația de atribuire a contractului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top