Connect with us

Antibiotice și-a dublat profitul estimat și a avut venituri comparabile cu cele ale unui oraș mediu

Local

Antibiotice și-a dublat profitul estimat și a avut venituri comparabile cu cele ale unui oraș mediu

Antibiotice Iași a publicat rezultatele financiare provizorii pe anul 2023, iar indicatorii arată venituri cu 10% mai mari față de estimările inițiale: 640 milioane lei față de 580 milioane lei. Raportat la valoarea realizată în anul 2022, veniturile sunt cu 23% mai mari, arată raportul consultat de APIX.ro.

Profitul net al producătorului de medicamente a ajuns la 80,7 milioane lei, dublu față de nivelul planificat. În 2023, veniturile Antibiotice pe piața internă au fost de 382 milioane lei, în creștere față de anii precedenți, creștere justificată de „acțiuni de repoziționare a companiei pentru produsele din portofoliu, precum și de contextul pieței, marcat de creșterea incidenței afecțiunilor acute respiratorii”.

Pe plan internațional, cifra de afaceri a fost de circa 220 milioane lei, de asemenea în creștere. Piața tradițională a companiei cuprinde SUA, Vietnam, Marea Britanie, Danemarca, Norvegia și Republica Moldova. La acestea se adaugă Serbia, Ungaria, Polonia și Georgia, ultimele trei țări fiind piețe noi pentru producător.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top