Connect with us

Pașcaniul va cheltui circa un milion de lei pentru actualizarea planului urbanistic general

Pascani zona centrala scari

Proiecte publice

Pașcaniul va cheltui circa un milion de lei pentru actualizarea planului urbanistic general

Primăria Pașcani a lansat o licitație pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG), valoarea contractului fiind de aproape un milion de lei. Documentația urbanistică va fi realizată inclusiv pentru suburbii (Blăgești, Boșteni, Gâstești, Lunca și Sodomeni).

„Noua zonificare funcțională propusă pentru teritoriul intravilan și extravilan al municipiului Pașcani, realizată în baza aducerii acestora în acord cu tendințele de dezvoltare urbană, constituie suportul de revizuire a zonificării fiscale a municipiului, pentru determinarea valorilor impozabile optime ale terenurilor din municipiu, în acord cu noile funcțiuni și activități permise, și încadrarea acestora în cele 4 zone distincte”, este unul dintre obiectivele noului PUG, care va duce la creșterea valorii impozabile pentru terenuri și proprietăți.

Principalul scop al PUG este de a reglementa urbanistic întregul municipiu și va sta la baza dezvoltării viitoare a orașului, în documenta urmând a fi incluse și principalele investiții preconizate, mai ales în contextul în care Pașcaniul va deveni un important nod atât din punct de vedere rutier, cât și feroviar.

„În contextul dezindustrializării și reducerii drastice a locurilor de muncă se impune implementarea unui set de măsuri pro-active pentru atragerea investitorilor în zonele industriale dezafectate, prin inventarierea și prioritizarea parcelelor de teren publice și private pretabile pentru ivnestiții industriale, logistice, comerciale, amenajarea de noi parcuri, zone industriale și logistice cu accesibilitate la coridoare de transport Pașcani pentru valorificarea forței de muncă și inclusiv prin reconversia platformelor industriale de tip brownfield“, se precizează în documentația de atribuire a contractului.

Firmele interesate pot depune oferte cel târziu pe 14 martie, iar valoarea estimată a achiziției este de aproape 800.000 lei, fără TVA.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top