Connect with us

Cel puțin 15 firme sunt implicate într-o licitație pentru ridicarea unei noi construcții în Copou

cartierul copou iasi

Local

Cel puțin 15 firme sunt implicate într-o licitație pentru ridicarea unei noi construcții în Copou

O licitație a Universității pentru Științele Vieții (USV) a atras cinci oferte în vederea construirii unei hale cu funcțiuni mixte (liniei de vinificație și depozit fructe) în cadrul fermei „Vasile Adamachi”. Contractul are o valoare estimată de 4 milioane euro.

Potrivit informațiilor afișate în sistemul național de achiziții publice, în procedură sunt implicate circa 15 companii, majoritatea din Iași. „Construcție propusă este de tip hală, cu funcțiuni mixte, respectiv linie de vinificație și depozit fructe, alcătuită din două corpuri separate între ele de un rost seismic de 20 cm la nivelul fundațiilor”, se arată în caietul de sarcini.

Ofertanții sunt:

  • Apollo Instal Holding (Iași) – ofertant unic
  • Prima Construct (Iași), ofertant unic cu patru subcontractanți – Rotherm Grup, Electricall, Electric Instal și Termotech Protecții 1
  • Triago Engineering (Brașov) – ofertant unic
  • Heavy Duty Construct (Iași), lider al unei asocieri de firme din care mai fac parte: Cota Zero Construct (ofertant) și trei subcontractanți – Quartz Construct, Termotech și Maroco Systems
  • Grup Construcții Est (Iași), lider al unei asocieri din care mai fac parte Unitech Engineering Solutions (ofertant) și doi subcontractanți – Termotech și MCL Induct

Amprenta la sol a halei va fi de aproape 1.000 mp, iar suprafața desfășurată de 1.400 mp. Regimul de înălțime este P+1, la etaj fiind prevăzute spații de birouri și protocol, conform autorizației de construire emisă de Primăria Iași la mijlocul lunii septembrie 2023.

Odată ce va fi semnat un contract de lucrări – evaluarea ofertelor are ca termen 14 februarie 2024, execuția trebuie finalizată în maximum un an. În ultima perioadă, USV a lansat mai multe investiții, una dintre cele mai importante fiind construirea campusul universitar de la Ezăreni în parteneriat cu mai multe entități, valoarea proiectului fiind de circa 25 milioane euro.

De asemenea, în fază de autorizare este un proiect pentru amenajarea unui centru de cercetare – o clădire cu 4 etaje, propusă pentru zona Aleii Mihail Sadvoeanu, în zona Castelului de apă.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Local

To Top