Connect with us

CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea pasajului de la Lețcani: câștigătorul a fost anunțat încă din august 2023

iesire letcani spre podu iloaiei

Local

CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea pasajului de la Lețcani: câștigătorul a fost anunțat încă din august 2023

Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru proiectarea unui pasaj la Lețcani (o traversare a căii ferate, la ieșirea spre Podu Iloaiei care să asigure și virajul spre Dumești), conform unui anunț publicat în sistemul național de achiziții publice.

Contractul a fost semnat cu firma ieșeană TQM Management în martie 2024, cu toate că CNAIR a făcut un anunț privind stabilirea câștigătorului procedurii încă din vara anului trecut. TQM Management a semnat 6 contracte cu CNAIR pentru tot atâtea pasaje în diverse zone din țară, proiectarea celui de Lețcani având o valoare de 741.000 lei, fără TVA.

„Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de siguranță rutieră prin scăderea numărului de accidente rutiere produse pe DN28. Obiectivul specific este de a aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie, prin descongestionarea traficului traficului pe DN28, îmbunătățind astfel și conectivitatea la nivel regional. Îmbunătățirea condițiile de circulație la nivel de rețea rutieră națională de transport inclusiv sub aspect de siguranță rutieră, reducerea emisiilor poluante, reducerea costurilor de operare”, se arată în caietul de sarcini aferent licitației organizate de CNAIR.

Pasajul asigură traversarea denivelată a căii ferate de la Lețcani și, în același timp, virajul spre Dumești. Potrivit documentației de atribuire, proiectantul va întocmi următoarele documentații:

  • studiul de fezabilitate (inclusiv o expertiză tehnică întrucânt lucrările se conectează la o structură existentă)
  • proiect pentru obținerea autorizației de construire
  • acordare de asistență tehnică pentru întocmirea documentației de atribuire a contractului de realizare proiect tehnic și execuție lucrări

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top