Connect with us

CNAIR nu poate atribui contractul pentru capătul vestic al sectorului montan din A8: a fost admisă una dintre cele trei contestații

Proiecte publice

CNAIR nu poate atribui contractul pentru capătul vestic al sectorului montan din A8: a fost admisă una dintre cele trei contestații

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a anunțat rezultatele evaluării celor trei contestații depuse la licitația privind lucrările de execuție a capătului vestic din sectorul montan al autostrăzii A8: CNSC a respins pe bandă rulantă sesizările, dar a admis (în parte) una dintre contestații.

Anulează actele autorității contractante privind decizia de declarare admisibilă și câștigătoare a ofertei Nurol Inșaat ve Ticaret AS, precum și comunicările privind rezultatul procedurii”, se arată în decizia CNSC.

Potrivit deciziei CNSC, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are termen începutul lunii ianuarie 2024 „să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește reevaluarea ofertei Nurol.

Contractul de execuție vizează lucrări pe porțiunea dintre Târgu Mureș și Miercurea Nirajului (24,4 km), lucrări care vor fi cuprinde și legătura dintre A8 și A3 (2,4 km). Licitația a fost câștigată de compania Nurol, unul dintre cei mai cunoscuți constructori de autostrăzi din Turcia. Ca urmare a deciziei CNSC, CNAIR este obligată să reevalueze oferta constructorului și să facă remedierile necesare.

Capătul vestic al sectorului montan din A8

Contractul de lucrări are valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) include construcția a 36 de poduri, pasaje, viaducte, dintre care un pasaj cu o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 256 metri. În ceea ce privește capătul estic al sectorului montan din A8, CNAIR a semnat contractul de lucrări cu grupul de firme UMB.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top