Connect with us

Conest va semna un contract de peste 100 mil. lei: lucrări în Iași, Dancu, Holboca, Rediu și Breazu

lucrari apavital apa si canalizare

Proiecte publice

Conest va semna un contract de peste 100 mil. lei: lucrări în Iași, Dancu, Holboca, Rediu și Breazu

O licitație a ApaVital a atras o singură ofertă, cu toate că valoarea contractului trece pragul de 100 milioane lei, fiind vorba despre extinderea sistemul de apă și canalizare în partea de nord a Zonei Metropolitane Iași.

Oferta a fost depusă de o asociere de firme condusă de Conest, companie ieșeană care s-a aliat cu Construcții Erbașu, Group Construct Bucovina și BIFA Automatizări. Oferta a intrat în evaluare zilele trecute, iar ApaVital are termen jumătatea lunii august să emită raportul de procedură, pas care va fi îndeplinit, cel mai probabil, mult mai devreme.

Contractul are o valoare estimată la peste 104 milioane lei și prevede reabilitarea și extinderea rețele de alimentare cu apă și de canalizare în Iași, Dancu, Holboca, Rediu și Breazu.

Potrivit informațiilor disponibile în sistemul electronic de achiziții publice, lucrările vizează următoarele intervenții:

  • Reabilitare și extindere retea de alimentare cu apă și retea de canalizare în localitatea Iași (UAT Iași), respectiv: reabilitare rețea de alimentare cu apă pe o lungime de 9.583 ml; reabilitare rețea de canalizare menajeră prin inlocuire, în lungime totala de 7.003ml; extindere rețea de canalizare menajeră în lungime totala de 5.853 ml și stații de pompare apă uzată (SPAU 7 buc și conducte de refulare aferente)
  • Extindere retea de canalizare in localitatile Dancu si Holboca (UAT Holboca), respectiv: Extindere rețea de canalizare menajeră în lungime totală de 2.655 m și stații de pompare apă uzată Dancu (SPAU 1 buc si conducte de refulare aferente)
  • Extindere rețea de canalizare în localitățile Rediu și Breazu (UAT Rediu), respectiv: extindere rețea de canalizare menajeră în lungime totala de 15.883m și stații de pompare apă uzată (SPAU 8 buc și conducte de refulare aferente).

Termenul de execuție a lucrărilor, odată ce a fost semnat un contract în acest sens, este de 20 de luni – proiectul major de investiții al ApaVital a fost fazat pe următorul exercițiu bugetar european, deși, inițial, lucrările trebuiau finalizate în acest an. Fondurile sunt asigurate prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare.

De remarcat lipsa de la licitație a altor companii mari din Iași și din țară, cu toate că valoarea contractului trece pragul de 100 milioane lei. În context, amintim că ApaVital are în desfășurare mai multe licitații, fiecare cu o valoare de câteva sute de milioane lei, toate fiind în cadrul proiectului POIM.

Printre contractele semnate anterior de ApaVital se mai numără:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top