Connect with us

Consiliul Județean va construi o clădire cu 3 etaje în Zona Industrială

Proiecte publice

Consiliul Județean va construi o clădire cu 3 etaje în Zona Industrială

Consiliul Județean (CJ) va construi un imobil cu trei etaje în Zona Industrială, clădire care va găzdui spații de arhivă ale instituției și direcțiile care se află sub autoritatea administrației publice județene.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a fost publicat de Primăria Iași, iar, pe 28 august, este programată o dezbatere publică. Administrația județeană are la dispoziție un teren cu o suprafață de aproape 6.000 mp, în vecinătatea Leier, pe bld. Virgil Săhleanu (fosta Calea Chișinăului).

Amplasamentul investiției

Potrivit bilanțului teritorial, construcția va ocupa peste 2.700 mp, circulațiile circa 1.500 mp, iar spațiile verzi aproape 1.800 mp. În urma analizei făcute de specialiști, a rezultat faptul că terenul prezintă condiții grele de fundare.

„Terenul de fundare are caracter dificil, fiind alcătuit dintr-un strat de argilă brun cenușie, plastic virtoasă, având caracter contractil, cu probabilitatea producerii fenomenlor de contracție-umflare la variația umidității acestuia”, se arată în studiul geotehnic.

Administrația județeană a inițiat construirea sediului pentru arhivă în cursul anului trecut. „Consiliul Județean Iași nu dispune de un spațiu adecvat cu funcțiunea de arhivă care să deservească atât Consiliul Județean cât și instituțiile din subordine, în acest sens se intenționează construirea unei clădiri pentru arhivă”, se arată într-o hotărâre a plenului CJ din septembrie 2022.

Ulterior, CJ a lansat o licitație pentru întocmirea documentațiilor tehnice: contractul a fost semnat cu Arhivolta Studio de Arhitectură Iași pentru suma de 70.000 lei, fără TVA, iar studiile au fost predate în luna aprilie 2023. Pe teren se află două construcții care vor fi demolate. Imobilul va cuprinde birouri administrative, spații tehnice și încăperi destinate păstrării arhivei principale (depozite, sală de studiu, camere de lucru și cameră restaurare și cameră de evacuare). La acest moment, nu există estimări privind valoarea investiției.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top