Connect with us

Un milionar sucevean resuscitează un proiect din Zona Industrială: deține 4 ha și i-au fost aprobate clădiri cu până la 25 de etaje

Investiții private

Un milionar sucevean resuscitează un proiect din Zona Industrială: deține 4 ha și i-au fost aprobate clădiri cu până la 25 de etaje

Un proeict urbanistic aprobat în urmă cu trei ani de către Consiliul Local (CL) revine în atenție: firma suceveană Daily Group SRL va începe prima construcție (locuințe colective) din cadrul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) care prevede clădiri cu un regim de până al 25 de etaje, la o înălțime maximă de 115 metri. Firma este deținută de Ioan Pavel, un cunoscut milionar din Suceava, cu afaceri în mai multe domenii.

„Modificare și supraetajare parțială clădire existentă C33 pentru funcțiunea de servicii (birouri, sediu de firmă, servicii medicale, comerț) și construire clădire C1 – locuințe colective, conform PUZ aprobat prin HCL 167/30.04.2023”, este obiectul certificatului de urbanism 194/2023 obținut de Daily Group, act urbanistic care va fi utilizat pentru obținerea primei autorizații de construire din cadrul complexului.

Daily Group teren Iasi
Terenul deținut de Daily Group – construcția C33 care va fi supraetajată se află pe latura sud-vestică. Anterior, pe acest teren au funcționat halele Vinia

În vecinătatea proprietății Daily Group, la vest de bld. Metalurgiei, se află amplasamentul pe care firma Offce&Logistic vrea să construiască un complex cu un regim de până la 20 etaje, imediat după Egros, proiect prezentat de Apix.ro, în premieră, zilele trecute.

Apix.ro a fost prima sursă media care a scris despre proiectul Daily Group, intenția de dezvoltare fiind încă din anul 2018. Între timp, în 2020 a fost aprobat PUZ-ul, iar în acest an vor fi eliberate primele autorizații de construire.

Potrivit planșei urbanistice aprobate în 2020, complexul Daily Group va cuprinde trei blocuri cu 25 de etaje, 4 imobile cu 10 etaje, cuplate între ele, pe alocuri, cu corpuri de clădire cu regim mic de înălțime (parter și mansardă sau un etaj). În principal, firma suceveană vrea să amenajeze locuințe, birouri și servicii conexe.

Societatea este patronată de omul de afaceri Ioan Pavel. Amplasamentul din bld. Metalurgiei a fost achiziționat în 2017 pentru suma de 1,9 milioane euro, fiind organizată o licitație pentru lichidarea bunurilor fostei Vinia SA. Cea mai cunoscută afacere a grupului de firme condus de Pavel este cea legată de automatele de cafea. În anii precedenți, firma Daily Group a fost inclusă în Top 500 Forbes.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top