Connect with us

Un nou proiect de amploare în zona industrială, lângă eGros: locuințe, birouri, servicii și comerț pe aproape 10 ha

Investiții private

Un nou proiect de amploare în zona industrială, lângă eGros: locuințe, birouri, servicii și comerț pe aproape 10 ha

Familia Cheșcu și Cristian Delcea au început demersurile pentru avizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pe terenurile achiziționate în ultimii ani de la Romcarbon: estimările APIX.ro sunt că firma Office & Logistic SRL deține acum circa 9 hectare.

Amplasamentul este lângă eGros, pe Calea Chișinăului. Începând cu anul 2018, Office&Logistic a început achiziția de terenuri în zonă. O primă tranzacție (2018) a vizat o suprafață de peste 7 ha pentru care au fost achitați 7,3 mil. euro. Ulterior, în 2020, a mai fost o tranzacție de circa 250.000 euro (2.400 mp), dar există informații că firma a continuat să cumpere până ce, în prezent, a ajuns la o proprietate de aproape 9 hectare (estimare APIX.ro).

APIX.ro a identificat întreaga suprafață în baza numerelor cadastrale

Construire imobile cu funcțiuni mixte: locuințe colective, învățământ, servicii, birouri, comerț și dotări complementare”, este obiectul PUZ-ul, proiectul urbanistic urmând a fi discutat astăzi, 19 septembrie, în ședința Comisiei tehnice de la nivelul Primăriei în vederea obținerii avizului de oportunitate.

Deocamdată, APIX.ro nu deține informații detaliate despre proiect, dar vom reveni cu date imediat ce le vom avea. Cert este că, așa cum arătat în articole anterioare, Office & Logistic SRL nu are limitări de înălțime. Zona este definită acum în planul general al Iașului drept una de activități comerciale și servicii, iar necesitatea PUZ-ului este dată, în primul rând, de introducerea unei noi funcțiuni, cea de locuire. Este de așteptat ca blocurile de locuințe să ocupe cea mai mare suprafață de teren.

În prezent, pe teren se află mai multe construcții – toate urmând a fi demolate – cu destinația de spații de depozitare, industriale și birouri, majoritatea închiriate către diverse firme.

Office&Logistic SRL este deținută de către Flux SRL și Rom Paper 2000 SRL, fiecare cu câte 50%. Beneficiarii reali ai societății sunt Mirela și Gheorghe Cheșcu (Flux), Cristian Capră și Cristian Delcea (Rom Paper).

Terenul pe care construiește firma a aparținut Romcarbon Buzău: producătorul de ambalaje plastice a devenit cunoscut pe piața Iașului în 2005, atunci când a achiziționat 9,5 hectare din fostul TEROM.

În apropiere de noul complex Office&Logistic se află în execuție Silk District și alte proiecte (unele în execuție, altele în pregătire sau în avizare) care vor transforma din temelii fosta zonă industrială a Iașului.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top