Connect with us

Tătărași: Proiectul Flux, cu imobile cu un regim de până la 11 etaje, a fost respins

Investiții private

Tătărași: Proiectul Flux, cu imobile cu un regim de până la 11 etaje, a fost respins

Un proiect inițiat de omul de afaceri Gheorghe Cheșcu a fost respins de către Comisia de urbanism de la nivel județean cu ocazia unei ședințe care a avut loc recent. Prin intermediul firmei Flux, Cheșcu propune 4 blocuri (birouri, locuințe, spații comerciale) cu un regim de înălțime de până la 11 etaje.

Avizul nefavorabil de la nivel județean vine în contextul în care proiectul a primit undă verde de la celelalte instituții avizatoare, inclusiv de la Comisia de urbanism de pe lângă Consiliul Local. Însă, fără avizul unic de la Consiliul Județean, proiectul nu poate ajunge în plenul Consiliului Local.

Din informațiile APIX.ro, principalele reproșuri aduse proiectului constau în:

  • nerespectarea regimului privind spațiile verzi
  • regim de înălțime mult prea ridicat față de cel existent în zona din imediata apropiere

Complexul cu cele 4 imobile este propus la intersecția străzilor Vasile Lupu și Ciurchi, vizavi de clădirea unde a funcționat E.ON, imobil ce aparține tot firmei Flux. Potrivit proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), cele patru clădiri vor avea un regim cu subsol, demisol, parter, mezanin și 8, 9, 10 și, respectiv, 11 etaje. Principala cale de acces la amplasament este strada Vasile Lupu, dar accesul în viitorul complex va fi asigurat și din str. Ciurchi. Proiectul prevede amenajarea a 305 locuri de parcare (subteran și la nivelul solului).

Terenul unde sunt propuse noile imobile
Randare inclusă în proiectul de PUZ

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top