Connect with us

Continental se extinde pe 1,2 ha lângă sediul actual

Investiții private

Continental se extinde pe 1,2 ha lângă sediul actual

Proiectul de extindere a clădirii Continental în zona Poitiers a ajuns într-o fază avansată de autorizare la nivelul municipalităţii. Primăria a publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).  Conform documentului, Continental Automotive SRL are la dispoziţie o suprafaţă de 12.505 mp, iar noua clădire va avea şapte etaje. Înălţimea maximă admisă este de aproape 33 metri, cu un procent de ocupare a terenului de 35%. Suprafața construită a clădirii va ajunge la peste 21.000 mp.

Amplasamentul investiției (Google Earth, prelucrare Apix.ro) – cu roșu este indicată suprafața de teren care face obiectul noului proiect

Potrivit informațiilor Apix.ro, intenția Continental este de a construi un ansamblu de corpuri de clădiri „în oglindă” cu sediul actual. Funcţiunile imobilului constau în birouri, servicii, laboratoare, activităţi productive nepoluate, activităţi comerciale şi depozitare comercială. Din suprafaţa de 12.505 mp, construcţiile vor ocupa 4.376 mp, circulaţiile auto, aleile şi parcările 6.252 mp, iar spaţiile verzi 1.875 mp. Imobilul va fi construit pe un teren pe care Continental l-a achiziţionat cu 1,4 milioane euro. Anterior, suprafaţa a fost în portofoliul societăţii Construcţii Feroviare Moldova.

Planșa de reglementări urbanistice:

Lângă zona de extindere a Continental există un alt PUZ în curs de avizare, care aparţine lanţului de magazine Lidl. Potrivit unui raport publicat tot ieri, Lidl a obţinut luna trecută au­torizaţia pentru demolarea mai multor construcţii. Ulterior, pe terenul de 8.470 mp va fi ridicat un centru comercial şi vor fi amenajate locuri de parcare.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top