Connect with us

Cum încurajăm transportul eco friendly? Stații de încărcare pentru mașini electrice și facilități pentru bicicliști, integrate în proiecte de retail

Advertorial

Cum încurajăm transportul eco friendly? Stații de încărcare pentru mașini electrice și facilități pentru bicicliști, integrate în proiecte de retail

În contextul în care interesul pentru mașini electrice este în creștere la nivel european, iar România nu face excepție, preocuparea pentru încurajarea acestui mijloc de transport urmează trendul, atât în ceea ce privește mediul administrativ, cât și pe cel de business. Este și cazul companiei IULIUS, care, în ton cu preocuparea manifestată față de alinierea proiectelor sale la standardele internaționale de sustenabilitate, împreună cu Evconnect.ro, pune la dispoziție, în ansamblul urbanistic Palas și la Iulius Mall Iași, stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Stațiile de încărcare sunt disponibile publicului larg și prezintă avantajul integrării lor în proiecte cu un mix de servicii foarte variat, ceea ce permite economia de timp. În ansamblul Palas există două astfel de stații. Una amenajată în parcarea subterană, la nivel -1, accesibilă prin intrarea din proximitatea clădirii de birouri United Business Center 1, iar cea de-a doua, în exterior, în imediata vecinătatea a restaurantului C House Lounge Cafè.

Și clienții Iulius Mall Iași au la dispoziție două stații de încărcare pentru mașini electrice, amenajate în parcarea din fața centrului comercial, în apropierea magazinului Altex.

Staţiile amenajate în cadrul proiectelor companiei IULIUS de la Iași au o putere maximă de încărcare de 22 KW și permit o intensitate a curentului de până la 32A, reprezentând cel mai mic şi mai uşor încărcător de acest fel existent pe piaţă. Pentru a alimenta, clienţii trebuie să fie abonați în rețeaua Evconnect.ro, urmând ca, după autentificare, să cupleze autoturismul la priză, fără a necesita asistență. În timpul în care mașina este la încărcat, durata maximă permisă pentru o staționare fiind de patru ore, clienții se pot bucura de cumpărături sau de relaxare la cafenelele și restaurantele din ansamblul Palas și Iulius Mall Iași. În plus, în ambele locații, serviciul este asigurat non-stop. Cei care doresc să obțină mai multe detalii despre cum poate fi accesat acest serviciu își pot instala aplicația Wallbox sau accesa site-ul www.evconnect.ro.

Spații securizate pentru biciclete 

O altă facilitate pentru cei care optează pentru transportul prietenos cu mediul sunt spațiile pentru parcarea bicicletelor. La Palas sunt disponibile peste 400 astfel de locuri, inclusiv în zone speciale, delimitate și securizate. Cele mai noi spații amenajate în acest sens sunt dotate cu sistem control acces și supraveghere video performantă. Tot pentru a încuraja adoptarea mijloacelor de transport eco friendly, cele mai recente spații office dezvoltate de compania IULIUS sunt prevăzute cu dușuri și vestiare.

Clădiri verzi, standarde internaționale de sustenabilitate

Datorită soluțiilor implementate pentru economisirea resurselor, a materialelor utilizate și a modului în care funcționează, clădirile UBC 1 și UBC 5 din Palas Iași sunt certificate LEED® Gold, iar întregul ansamblu se află în proces de certificare conform standardului LEED for Neighborhood Development. Și Iulius Mall Iași respectă standardele pentru „clădiri verzi”, făcând parte din singura rețea națională de mall-uri certificată LEED. Acesta este cel mai important sistem de rating, elaborat de USGBC, destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Advertorial

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top