Connect with us

Cum s-au împărțit banii pe celebra anexă 7.03: Iași – 17 mil. lei, Brașov – 62 mil. lei

Național

Cum s-au împărțit banii pe celebra anexă 7.03: Iași – 17 mil. lei, Brașov – 62 mil. lei

Dezbaterile recente din Parlament pe bugetul de stat, aprobat între timp inclusiv și de președintele Klaus Iohannis, au scos la iveală existența unei anexe (7.03) pe care Ministerul de Finanțe nu a publicat-o în ziua în care a urcat pe site-ul oficial documentele aferente legii bugetului de stat.

Prin această anexă, în premieră, Guvernul a făcut alocări directe către comunități din 25 de județe, în total fiind vorba despre 379 milioane lei. Din această sumă, 241 milioane lei au mers la orașe și comune, iar 138 milioane lei la consilii județene pentru finanțarea de diverse proiecte. Opoziția politică a acuzat că alocarea a fost una discreționară și ar fi fost favorizate comunități care au lideri ce provin din coaliția de guvernare.

Iașul apare pe listă cu o sumă de 17,3 milioane lei, distribuită astfel:

 • 8 milioane lei – finanțarea obiectivului „Iași Industrial Park” în vederea realizării infrastructurii (clădire administrativă, drumuri interioare, platforme, împrejmuire, rețele și relocări). Beneficiar este Consiliul Județean Iași, iar parcul industrial este cel de la Lețcani
 • 8 milioane lei – finanțarea lucrărilor de infrastructură din cadrul parcului – alimentare cu energie electrică – consumatori din incinta parcului industrial II; extindere rețea de alimentare cu energie electrică – consumatori din incinta parcului industrial II; iluminat public în ambele parcuri; modernizarea și reabilitarea drumului DC 25 (cel care trece prin spatele fabricii Antibiotice și face legătura cu centura), construire și dotare sediu administrativ parc industrial (I și II). Beneficiarul este Primăria Miroslava.
 • 500.000 lei – modernizare și extindere drumuri de interes local din comuna Rediu
 • 628.000 lei – amenajare drumuri de interes local, respectiv 5.000 mp trotuare sate Iugani și Mircești din comuna Mircești
 • 151.000 lei – construirea unui afterschool în Movileni

Topul județelor după banii alocați

Iașul se află pe locul 8 după suma alocată, valori mai mari fiind alocate în județe precum:

 • Brașov – 61,5 milioane lei: cel mai important proiect este construirea aeroportului de la Ghimbav (29,5 mil. lei)
 • Timiș – 46,7 milioane lei: cel mai important proiect vizează modernizarea și extinderea la 4 benzi în cazul unui drum (18 mil. lei)
 • Sibiu – 30,7 milioane lei în special pentru drumuri (20 mil. lei)
 • Bihor – 30 milioane lei: două proiecte sunt cele mai importante – sala de sport la Oradea cu 5.000 de locuri (10 mil. lei) și dezvoltarea localităților dintr-un grup de acțiune locală (12 mil. lei)
 • Alba – 25,5 milioane lei: restaurarea Palatului principilor din Alba Iulia primește cea mai mare sumă (16 mil. lei)
 • Bacău – 24,3 milioane lei: cei mai mulți bani merg la centrala de termoficare (15 mil. lei) Covasna – 21,3 milioane lei: cei mai mulți bani merg la Sfântu Gheorghe (19,3 mil. lei pentru parcuri industriale, achiziții imobile, complex medical etc.)
 • Cluj – 18 milioane lei: cel mai important proiect vizează finanțarea studiilor cu privire la înființarea trenului metropolitan și a metroului (8 mil. lei)

Mai jos, puteți consulta alocările pe fiecare județ în parte:

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Național

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top