Connect with us

Autostrada Transilvania: contract reziliat pe un tronson cu lucrări în ritm de melc

Tronsonul Chețani - Câmpia Turzii [foto: Asociația Pro Infrastructură]

Național

Autostrada Transilvania: contract reziliat pe un tronson cu lucrări în ritm de melc

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat astăzi contractul încheiat în 2015 cu firma Straco pentru realizarea a circa 16 km de autostradă, între Chețani și Câmpia Turzii, parte din A3.

Tronsonul are o lungime de 15,7 km, iar lucrările au început în 2016 cu un termen inițial de 4 luni pentru proiectare și 12 luni execuție. Astăzi, stadiul fizic este la 40%. Potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, progresul în ultimele 5 luni a fost de doar 1%.

„Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanță în dezvoltarea infrastructurii și a României, în general. Istoria acestei licitații, derulate în 2015, este și o lecție despre acceptarea unor oferte subevaluate de companiile participante. Valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7 km era de 620 de milioane lei”, a declarat ministrul Drulă.

El a subliniat că, în ultima perioadă, nu se lucra deloc pe șantier, în condițiile în care lucrările deja efectuate au început să se degradeze.

„Am cerut CNAIR să implementeze un calendar accelerat pentru relicitare, astfel încât să avem un nou constructor în teren cât mai curând”, a mai spus ministrul Drulă.

Articole din categoria Național

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top