Connect with us

Demolări la Aeroport: opt construcții vor fi dezafectate, iar costurile se ridică la un milion de lei

Noul terminal va avea și tuneluri de îmbarcare

Local

Demolări la Aeroport: opt construcții vor fi dezafectate, iar costurile se ridică la un milion de lei

Mai multe construcții care au format Aviația Utilitară vor fi demolate în cursul anului 2022 pentru a putea fi implementat noul proiect de dezvoltare și extindere a Aeroportului Internațional Iași. Costurile de demolare depășesc pragul de un milion de lei, conform un proiect de hotărâre care va fi aprobat de către consilierii județeni.

Clădirile sunt situate pe str. Aeroportului 46 și sunt următoarele: un hangar, două corpuri administrative, un atelier auto, o centrală termică, o cabină poartă, o remiză auto și o rampă auto. Suprafața totală a construcțiilor este de peste 5.300 mp.

Fondurile necesare pentru demolare depășesc pragul de un milion de lei:

  • proiectare – 48.000 lei
  • asistență tehnică din partea proiectantului – 9.000 lei
  • studiu topo – 8.500 lei
  • plată avize – 4.500 lei
  • execuția lucrărilor de demolare – 952.000 lei

„Strategia de dezvoltare a Aeroportului Internațional Iași cuprinde lucrări de construire a unui nou terminal pentru procesarea pasagerilor. Suprafața necesară pentru construirea acestui obiectiv cuprinde și suprafața din str. Aeroportului nr. 46”, se arată în proiectul de hotărâre.

În prezent, Aeroportul are în desfășurare o licitație pentru modernizarea obiectivului cu o valoare de 351 milioane lei. Principala componentă a proiectului vizează construirea unui nou terminal, T4. Noua facilitate va avea o suprafață construită de 10.416 mp și una desfășurată de 31.210 mp. T4 va avea o capacitate de procesare maximă de 3,3 milioane pasageri/an. Realizarea T4 va aduce și reconfigurări ale drumului de acces și a parcării existente. Alte componente prevăzute în contractul scos la licitație fac referire la echipamente de securitate, panouri fotovoltaice, un post control acces și construcții utilități (centrală termică, gospodărie de apă).

Terminalul T4
Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top