Connect with us

Două dezbateri publice la Mediu pentru sectorul ieșean al autostrăzii A8

Proiecte publice

Două dezbateri publice la Mediu pentru sectorul ieșean al autostrăzii A8

CNAIR a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) documentația necesară pentru emiterea acordului de mediu în ceea ce privește construirea sectorului ieșean al autostrăzii A8, între Ungheni – Iași – Moțca.

Ambele dezbateri publice vor avea loc în prima jumătate a lunii iulie: pe 11 iulie la sediul Primăriei Iași (ora 15.00, Sala Mare) și pe 12 iulie la sediul Primăriei Pașcani (ora 13.00, Sala Mare). „Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observaţii privind documentele menţionate, la sediul APM Iași, Calea Chișinăului nr. 43, Iasi, prin poștă, în format electronic pe adresa de email: office@apmis.anpm.ro, prin fax la nr. 0232/214357, până la data de 12.07.2024”, se arată într-o informare a APM.

Lungimea autostrăzii Iașului va fi de 93,3 km, iar traseul a fost împărțit în patru tronsoane: Moțca – Tg Frumos (31,5 km), Tg Frumos – Lețcani (28,6 km), Lețcani – Iași (17,7 km) și Iași – Ungheni (15,5 km). Avantajul împărțirii în patru tronsoane este că și licitația de execuție va avea [probabil] patru loturi, astfel că se va putea lucra simultan la toate sectoarele, odată ce vor fi semnate contractele. Aceasta este și explicația pentru care termenul de execuție prevăzut pentru proiect este de 36 luni.

Suprafața totală a terenului ocupat pentru construirea autostrăzii este de circa 2.800 hectare. Alte aproape 400 hectare vor fi ocupate temporar pe perioada construcției (organizări de șantier).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top