Connect with us

Spitalul de copii va fi extins cu un nou corp de clădire: investiția se ridică la 10 milioane lei

Proiecte publice

Spitalul de copii va fi extins cu un nou corp de clădire: investiția se ridică la 10 milioane lei

Spitalul de copii „Sf. Maria” a lansat o licitație pentru construirea unui ambulatoriu în spatele unității medicale, valoarea contractului fiind estimată la 9,9 milioane lei (fără TVA). Constructorii interesați pot depune oferte cel târziu pe 18 iulie.

Odată ce va fi semnat un contract, ambulatoriul trebuie construit în maximum 18 luni, în condițiile în care 3 luni sunt dedicate proiectării lucrărilor. În prezent, la Spitalul de copii nu există spații dedicate serviciului ambulator în incinta unității. Noul corp de clădire va avea un regim de înălțime parter și un etaj.

Amplasamentul ambulatoriului (cu roșu)

„Clădirea va cuprinde 18 cabinete de consultații, o sală de recoltare, un cabinet stomatologic, spații pentru personalul medical, grupuri sanitare pentru mame și copii, și alte facilități necesare desfășurarării activității medicale în condiții optime”, se arată în studiul de fezabilitate aferent investiției, documentație consultată de APIX.ro.

Schița urbanistică

În prezent, spitalul de copii de la Iași este singura unitate medicală din regiunea Moldovei care dispune de o secție de recuperare pediatrică cu personal calificat. Potrivit reprezentanților spitalului, această secție deservește cel puțin șapte județe și se confruntă constant cu o cerere semnificativă de tratament, iar numărul de pacienți care solicită asistență medicală depășește capacitatea spitalului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

To Top