Connect with us

Două hoteluri din Piața Unirii sunt vândute cu 8 mil. euro

Hotelurile sunt amplasate în zona „zero” a orașului

Utile

Două hoteluri din Piața Unirii sunt vândute cu 8 mil. euro

Hotelurile Traian și Astoria au fost scoase din nou la vânzare. Licitațiile vor avea loc pe 7 martie, potrivit unui anunț al lichidatorilor judiciari ai firmei ce deține hotelurile (Turism Moldova SA).

În cazul Hotelului Traian (68 de camere), prețul de pornire va fi de 5,55 milioane euro, iar la Astoria (57 camere) prețul va fi de 2,55 milioane euro.

Ambele hoteluri se află în zona centrală a Iașului, în Piața Unirii. În timp ce Hotelul Traian este monument istoric (1882), Hotel Astoria este o construcție mai recentă.

Hotelul Traian:

„Pe locul în care se află astăzi Hotelul Traian au existat anterior dughenele avocatului Scarlat Pastia (1827-1900), primarul orașului Iași în perioada 1877-1879. Deși magazinele din Piața Unirii și de pe străzile Arcu și Lăpușneanu îi aduceau un profit considerabil, primarul a decis să le demoleze pentru a ridica un teatru național. Proiectul nu a fost realizat însă, iar în locul edificiului cultural a ridicat Hotelul Traian. Mulțumit de calitatea podului Eiffel din Ungheni, Scarlat Pastia apelează tot la celebrul inginer francez Gustave Eiffel (autorul proiectelor unor capodopere ale artei moderne ca Turnul Eiffel din Paris și Statuia Libertății din New York) pentru realizarea proiectului clădirii. Imobilul a fost construit în stil neoclasic francez, pe o structură metalică (la acea vreme o noutate), având coloane de fontă și platforme metalice”, se arată pe pagina de pe Wikipedia dedicată Hotelului Traian.

Hotelul Astoria: (construcție „lipită” de Hotel Traian, dar cu adresa pe str. Lăpușneanu, în timp ce Traian figurează în Piața Unirii – de menționat că există cale de acces interioară între cele două obiective, din Astoria se poate intra direct în Traian)

Acum doi ani, cele două hoteluri au mai fost scoase la vânzare, dar cu o sumă totală mai mică cu circa un milion de euro față de prețul actual.

Licitațiile vor avea loc la București și vor fi organizate de către BDO Business Restructuring SPRL şi Casa de Insolvenţă Rava SPRL. Persoanele interesate să participe la proceduri trebuie să achite o sumă de 5.000 lei lichidatorilor pentru caietul de sarcini.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Utile

To Top