Connect with us

Electrostivuitoare – echipamente pentru lucrul cu rafturi cu mai multe niveluri

Articol susținut de Machineryline.ro

Utile

Electrostivuitoare – echipamente pentru lucrul cu rafturi cu mai multe niveluri

Depozitele moderne reprezintă structuri multidimensionale complexe în ceea ce privește managementul și componenta tehnică. Pentru întreținerea lor sunt utilizate numeroase echipamente speciale, inclusiv electrostivuitoare. Astfel de dispozitive sunt utilizate pentru stivuirea mărfurilor distribuite pe paleți pe diferite niveluri de rafturi.

Tipuri de electrostivuitoare

Electrostivuitoarele sunt un transport special conceput pentru ridicarea, stivuirea și transportul diferitelor mărfuri. Adică, dispozitivul este utilizat atât pentru stivuirea mărfurilor în stive, cât și în calitate de încărcător pentru plasarea produselor pe rafturile de depozitare, care au mai multe niveluri. În mod ideal, electrostivuitoarele efectuează procesul de plasare a paleților la o înălțime de două sau trei niveluri.

Domeniul de utilizare a electrostivuitoarelor cu catarg retractabil nu se limitează doar la spațiile de depozitare.

De asemenea, sunt utilizate în:

 • rețele comerciale;
 • centre logistice;
 • terminalele companiilor de transport, etc.

Oriunde este nevoie de a manipula un volum mare de marfă în diverse scopuri, electrostivuitoarele cu catarg retractabil simplifică munca personalului.

Electrostivuitorul este o soluție de compromis pentru depozitele cu un trafic de mărfuri de până la 50 de paleți pe zi. Catargul se ridică datorită unei acționări electrice alimentate de o baterie. Cu toate acestea, între rândurile de mărfuri, operatorul deplasează manual electrostivuitorul. 

Tipul de echipament autopropulsat – sunt instalațiile de înaltă performanță. Acestea sunt echipate cu două motoare – pentru ridicarea catargului și de tracțiune. Acestea sunt folosite nu numai pentru a ridica paleții la nivelul necesar, ci și pentru mutarea acestora prin depozit, ceea ce elimină necesitatea de a folosi cărucioarele hidraulice pentru acest lucru.

Particularitățile electrostivuitoarelor

Electrostivuitoarele se caracterizează printr-o productivitate crescută și o structură unică a dispozitivelor de ridicare. Acestea din urmă fac posibilă plasarea mărfurilor pe rafturi de diferite înălțimi cu ajutorul electrostivuitoarelor și strivirea convenabilă a acestora, economisind spațiul. 

Caracteristicile înclinării catargului, capacitatea de a deplasa căruciorul într-un plan orizontal și prezența deplasării laterale facilitează plasarea mărfurilor în locul dorit sau îndepărtarea acestora. În același timp, echipamentul este manevrabil și compact, ceea ce facilitează deservirea depozitelor cu un nivel ridicat de încărcare. Capacitatea de ridicare a echipamentului este de până la 2,5 tone.

Electrostivuitoarele cu catarg retractabil cu motor electric au următoarele avantaje:

 • respectarea cerințelor de siguranță a mediului;
 • siguranța în utilizare în condițiile specificate de producător;
 • posibilitatea de funcționare în intervalul de temperatură de la -5 până la +40 grade;
 • performanță ridicată cu consum redus de energie electrică;
 • nu necesită întreținere tehnică regulată;
 • mentenabilitate, capacitatea de a înlocui rapid piesele deteriorate;
 • ușurință în utilizare, lucru la sarcini mari;
 • posibilitatea montării dispozitivelor suplimentare (camere pe catarg, compartiment pentru baterii pe role, indicator de înălțime de ridicare etc.);
 • capacitate mare a bateriei, ceea ce vă permite să operați echipamentul cu intervale lungi între necesitatea încărcării.

Electrostivuitoarele cel mai bine funcționează pe suprafețe plane și fără gropi. Principalul domeniu de utilizare al electrostivuitoarelor sunt depozitele. Echipamentul poate fi operat în încăperi cu rafturi înalte și flux mare. De asemenea, electrostivuitorul este util dacă trebuie să lucrați în spații înguste ale pasajului dintre rafturi. Dimensiunea redusă a dispozitivelor vă permite să lucrați în spații înguste.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top