Connect with us

FOTO Investiție de 40 mil. euro pentru construirea unui nou pavilion la Spitalul de Boli Infecțioase

Proiecte publice

FOTO Investiție de 40 mil. euro pentru construirea unui nou pavilion la Spitalul de Boli Infecțioase

Un nou proiect în sistemul sanitar va începe în anul 2022, respectiv construirea unui pavilion în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, valoarea investiției fiind estimată la 40 milioane euro, iar termenul de execuție a fost stabilit la trei ani.

Potriviti managerului unității spitalicești, dr. Florin Roșu, proiectul a fost introdus în finanțare pe bugetul 2022 prin Compania Națională de Investiții de către Consiliul Județean Iași. Viitorul Pavilion 8 este compus din doua tronsoane: A și B. Tronsonul A va fi format din subsol, demisol, parter, trei etaje și va fi conectat cu tronsonul B, destinat pacienților HIV/ SIDA.

În cadrul tronsonului A se vor regăsi două bazine de apă( rezerva strategică a spitalului și cel folosit în caz de incediu), centrala termică, spălătorie, laboratoare ultraperformante de radiologie și analize medicale.

Parterul va fi dominat de un compartiment primire urgențe; etajul 1 fiind reprezentat de cea mai nouă și performantă terapie intensivă din regiunea Moldovei, compusă din 20 de paturi. Pacienții îngrijiți aici vor beneficia de îngrijire de specialitate în cadrul unor rezerve individuale cu circuite epidemiologice riguros trasate, filtru pentru echiparea-dezechiparea personalului medical la admisia și ieșirea din rezervele pacienților și care se va face pe căi de admisie separate (fiecare rezervă va avea ușă dotată cu filtru).

Materialele infecțioase vor fi debarasate, direct, din spațiul de ingrijire a pacienților printr-un sistem de tuburi, în zona subsolului. Vor exista zone special amenajate destinate aparținătorilor, personalului medical și recuperării post-terapie. Etajele 2 si 3 vor fi destinate pacienților cu patologie infecto-contagioasă.Tronsonul B, de capacitate mai mică, va fi destinat pacienților HIV/ SIDA.

Întreg pavilionul va fi independent din punct de vedere al utilităților în relație cu spitalul.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top