Connect with us

FOTO Stadiul lucrărilor la Silk District: proiectul avansează în ritm alert

Investiții private

FOTO Stadiul lucrărilor la Silk District: proiectul avansează în ritm alert

Prime Kapital a publicat pe site-ul dedicat proiectului Silk District mai multe imagini aeriene cu stadiul lucrărilor la viitorul complex mixt (rezidențial și birouri). De asemenea, investitorul a făcut și o scurtă trecere în revistă a principalelor tipuri de lucrări care sunt executate în prezent.

Pe componenta rezidențială, în prezent sunt în derulare lucrările pentru primele 315 de apartamente ale complexului. În ceea ce privește birourile, a fost finalizată fundația clădirii (200 piloți forați la 15 metri adâncime) și au demarat lucrările de structură și arhitectură (zidărie), alături de cele pentru instalații.

Galerie foto (sursa: Silk District/Jurnal de construcție)

Potrivit investitorului, alte lucrări în derulare prevăd:

  • Drumul de acces care va face conexiunea dintre Bulevardul Tudor Vladimirescu și strada Alexandru O. Teodoreanu
  • Reamenajarea accesului principal, în continuarea Bulevardului Tudor Vladimirescu
  • Devierea și îngroparea conductelor de gaz și termoficare
  • Definitivarea conexiunilor electrice
  • Instalarea de semafoare pentru fluidizarea traficului la intersecția dintre Calea Chișinăului, Bulevardul Tudor Vladimirescu și cartierul Silk District

Pe componenta rezidențială, sunt în derulare lucrările pentru primele 315 apartamente. „Capacitatea portantă a piloților a depășit estimările inițiale, crescând astfel și mai mult rezistența fundației – însumat pentru prima fază a rezidențialului, au fost executați 350 de piloți forați, a căror adâncime medie este de 20 m. În prezent, se lucrează la structura și arhitectura clădirilor (zidărie, tencuială, fațade) și la montarea instalațiilor (electrice, sanitare și antiincendiu). Odată cu Faza 1 a dezvoltării rezidențiale, lucrăm și la infrastructura pentru aproximativ 6.700 m2 de zone verzi și spații de agrement. Finalizare: a doua parte a anului 2023”, se arată pe site-ul dedicat Silk District.

Pentru faza 2 rezidențială, sunt în curs de realizare lucrările pentru montarea piloților și cele pentru fundații, urmând ca mai apoi să fie realizată structura de rezistență. În acest caz, lucrările vor fi gata în prima parte a anului 2024.

„Autorizația de construire pentru Faza 3 a proiectului rezidențial a fost acordată în septembrie 2022, iar în prima etapă se va lucra la pregătirea terenului pentru fundație”, potrivit sursei citate.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top