Connect with us

Undă verde pentru turnul Horeca din Rosetti: Comisia de urbanism a avizat favorabil proiectul

Pe acest teren va fi derulată investiția

Investiții private

Undă verde pentru turnul Horeca din Rosetti: Comisia de urbanism a avizat favorabil proiectul

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a avizat favorabil un proiect care propune un imobil înalt pe bld. C.A. Rosetti, clădire care va găzdui servicii de interes general: horeca, loisir și comerț. Proiectul este propus de o firmă IT, dar, în culise, informațiile sunt că beneficiarul va fi altă companie.

Potrivit proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus de A&S Development SRL, regimul de înălțime este cu două niveluri în subsol, demisol, parter și 12 etaje, în condițiile în care terenul are o suprafață de 4.200 mp. Zona este una acum neamenajată, iar în proximitate nu există construcții, dar, la circa 300 metri, spre Iași, este propus un ansamblu de blocuri cu 350 de locuințe.

Pe acest teren va fi construit turnul Horeca

„Prin amplasarea într-o astfel de zonă a unor funcţiuni mixte, se disting în primul rând necesităţile ce ţin de dotarea edilitară minimă, necesare unei astfel de zone ce se doreşte a se dezvolta în viitor. Oportunitatea principală o reprezintă prezenţa amplasamentului în vecinătatea unei căi de circulaţie de trafic major, a dotărilor edilitare precum şi situarea amplasamentului adiacent unei zone în continuă dezvoltare. În acest spaţiu ar fi oportună dezvoltarea unor funcţiuni ce pot da o dinamică a spaţiului vizual perceput de-a lungul bulevardului C. A. Rosetti”, se precizează în proiectul de PUZ.

Planșa urbanistică

Odată ce proiectul de PUZ a fost aprobat de către Comisia de urbanism, investiția va ajunge în plenul Consiliului Local, în ședința de la finalul lunii octombrie. Cel mai probabil, proiectul va fi aprobat și de către deliberativ, ulterior investitorul având cale liberă să depună documentația de obținere a autorizației de construire. Astfel, sunt create premisele ca, în funcție de lichiditățile investitorului, lucrările să înceapă în prima jumătate a anului viitor.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top