Connect with us

Guvernul a aprobat PNDL 3: miniștrii USR+ demisionează și vor susține o moțiune de cenzură

Național

Guvernul a aprobat PNDL 3: miniștrii USR+ demisionează și vor susține o moțiune de cenzură

Un singur act s-a aflat vineri pe agenda publică a Guvernului: adoptarea prin Ordonanță de urgență a programului național de dezvoltare Anghel Saligny, în valoare de 10 miliarde de euro, care a aruncat în aer Coaliția de Guvernare, scrie HotNews.ro.

Potrivit jurnaliștilor, în nota de fundamentare la proiectul afișat de Guvernul Cîțu se arată și impactul bugetar: un minus de 26 miliarde de lei credite bugetare, în perioada 2022-2025, pe care Guvernul speră să-l compenseze prin creșterea veniturilor din implementarea ‘e-facturare’, programul de facturare electronică.

Așa-numitul PNDL 3 va asigura fonduri pentru proiecte în special la nivel rural, respectiv: racordarea la sistemul de apă şi canalizare, la gaze naturale şi pe îmbunătăţirea infrastructurii rutiere.

De la ședința guvernului au lipsit miniștrii USRPLUS, în condițiile în care ei au acuzat că PNDL 3 este un program menit să alimenteze „buzunare de partid” și au subliniat că precedentele programe de investiții, demarate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, au stârnit numeroase controverse: achiziții la prețuri umflate, lucrări plătite care nu au fost executate și altele.

Pe cale de consecință, USRPLUS, în baza unei decizii a biroului politic național, a depus, vineri seară, moțiune de cenzură alături de AUR. Moțiunea va fi supusă votului săptămâna viitoare, dar va avea sorți de izbândă doar dacă și parlamentarii PSD vor vota un astfel de document. În același timp, toți miniștrii USRPLUS vor demisiona din guvern la începutul săptămânii viitoare.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Național

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top