Connect with us

Guvernul a aprobat proiectul Sălii Polivalente: investiție de 100 milioane euro

Alegeri 2024: idei și proiecte

Guvernul a aprobat proiectul Sălii Polivalente: investiție de 100 milioane euro

Guvernul a aprobat proiectul de construire a Sălii Polivalente Iași, o investiție care se ridică la 100 milioane euro: prin decizia adoptată joi seară, executivul s-a angajat să finanțaze proiectul prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Aprobarea indicatorilor permite CNI să lanseze licitația, dar, deocamdată, autoritatea centrală nu a anunțat o dată certă pentru organizarea procedurii. Documentația tehnică aferentă investiției a fost predată guvernului de către Primăria Iași. Sala Polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt pe un teren pus la dispoziție de către Primăria Iași.

Potrivit Primăriei, Sala, al cărei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosită în permanență ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.) și va avea o capacitate maximă de 9.623 de persoane. Sala polivalentă va avea o arie construită de 13.000 mp, o arie construită desfășurată de circa 40.000 mp, o arie utilă de 37.000 mp, un regim de înălțime D+P+2E+E3 (parțial) și o înălțime maximă de 29 de metri, conform indicatorilor tehnico-economici.

Aprobarea indicatorilor tehnico-economici nu reprezintă în mod neapărat o garanție că guvernul va lansa licitația de execuție în perioada următoare, dar este un angajament al executivului că acest proiect va fi finanțat de la bugetul de stat, prin CNI. Rămâne de văzut momentul în care va fi lansată licitația.

Termenul de execuţie a lucrărilor de construire este de 24 de luni de la momentul semnării unui contract. Într-un scenariu optimist, în acest an este organizată licitaţia şi stabilit constructorul, iar, din primăvara anului 2025, ar putea începe lucrările.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Alegeri 2024: idei și proiecte

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top