Connect with us

Iași: Aproape 60.000 de locuințe au fost construite în 30 de ani/Ponderea în total locuințe: 18%

Studii și analize

Iași: Aproape 60.000 de locuințe au fost construite în 30 de ani/Ponderea în total locuințe: 18%

O analiză la nivel național a unei companii de consultanță imobiliară arată că județul Iași se află pe locul cinci în țară după numărul de locuințe finalizate în perioada 1990 – 2019. Analiza a fost realizată de Cushman & Wakefield Echinox în baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, în România au fost construite în perioada menționată aproximativ 1,22 milioane de locuinţe noi, reprezentând doar 13,4% din stocul total de locuinţe.

Analiza mai arată că în doar trei județe ponderea locuinţelor construite în ultimii 30 de ani depăşeşte pragul de 20% – Constanţa (22,1%), Cluj (22%) şi Suceava (21,4%), la polul opus situându-se judeţele Teleorman (5,6%), Hunedoara (5,6%) şi Caraş-Severin (4,1%).

În județul Iași, ponderea locuințelor noi este de 18,1%.

Sursă tabel: Ziarul Financiar

„În ciuda dezvoltării susţinute din ultimii 4-5 ani, piaţă rezidenţială din România rămâne subdezvoltată, stocul locativ fiind în continuare dominat de apartamentele vechi. În zonele cu o evoluţie economică mai bună, precum Bucureşti, Cluj, Iaşi, Constanţa, Timiş sau Sibiu, ponderea locuinţelor noi este peste media naţională, dar şi în aceste judeţe încă este loc suficient de dezvoltare, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de trăi”, a spus Mihaela Pană, Partner Residential Agency, Cushman & Wakefield Echinox, citată de presa centrală.

Articole din categoria Studii și analize

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top